En high 5 & 1 Falafel.

Fredagen var ju som kanske bekant inbokad hemms hos paret Hansson/Martinsson på Storgatan, där det bjöds på skratt, Idol och underbar mat. ett par öl hann vi med också emellan skratten och plåtsnacket, samt var det ju en snickare med, så det blev den genren också. alltid lika trevligt att hugga o slå lite...
Sen drog vi oss bort emot Palace, kallt som bara den var det när vi premiärvandrade nyöppnade Västerportsbron och hade nya härliga och fräscha ekplankor under oss, och det kändes tryggt och vi vandrade fram i novemebernatten..
Vi var en aningen tidiga på plats blev nästan mer än en timme att fördriva i baren, men öl och sprit och såklart också där, sköna skratt och många gamla skröner drogs, en efter en...
Spelningen dock var underbart bra, jag är inget jättefan av timbuktu, men han höll hov, även om man inte kunde låtarna, så var det ett rejält gung och det var nästan omöjligt att inte svänga med. Och det gjorde vi, och någonstans njöt jag varje sekund, trots att det inte är min stil. Men han steg i mina ögon. Kul!
Sen drog vi oss emot Harrys, där det som numera alltför ofta är dött, inget drag alls, tror inte ens det hade varit drag om dom så öppnat fönsterna, men det är väl så, man bli lite mätt på allt det goda när det leveras alltför ofta.
Så jag kopplade ner, tog en taxi, köpte snus, och somnade så sakterligen in..
Lördagen spenderades i lugnets tecken, låg mest och drog mig i soffan, men julbord var inbokat på kvällen med boysen och jag susade bort till den gamle högerforwarden tunr halv fyra hugget, men den mannen var i däck, trött som en pilgrim. Men vi fick liv i han emot kvällen och han höll hov hela kvällen och radade upp sina shower och vi fick oss alla många sköna skratt, och dessförinnan hela den biten, hade vi smäckt i oss ett julbord på Kronan källaren, mycket mat och jag åt så jag sprack, inte bokstavligen, men inte långt borta. Uscha, vad mätt jag blev, kvällen blev förstörd och jag försökte återhämta mig så sakterliga och ´jag drack mitt vin, men jag var urform, så jag gav upp när förfesten slutade, knöt ihop säcken och drog mig hemåt soffan där jag somnade ganska snabbt och vaknade mitt i natten för att förflytta min egena lilla trupp emot sängen..
Söndagen blev lugn, slog ihop en stos på verkstaden och därefter var det adventsfika i Lindsdal, en trevlig stund som varvades med lussebullar, kaffe, pepparkakor, fotboll och en skvätt elitserien.

Precis som en söndag ska vara, lugn och städad i väntan på arbetsveckan....


Lick me into something like paradise.

Hua, ingen blogg på ett tag nu igen, är inte så sugen på det länge, vintern är här och man går in i någon form av dvala, man är inte ligga mycket på hugget, man är lite slöare och det är mörkt mest hela tiden.
Då tar såna här saker stryk, jag lever för sommaren, då finns det alltid saker att skriva om, men inte på vintern, då är det slut på tillställningar och aktiviter där det är värt att bloggas om...
Men men, jag leverar ändå, kanske i en skral skala, men det finns ändå där.
Torsdag och jag sitter här i mitt tillfälliga samboliv med Henne, min lägenhet renoveras ju febrilt just nu och den kommer bli tipptopp, så jag passade på att stuva in mig här, och prova på sambolivet, och jag måste säga att det är trevligt, men det har sina påfrestningar, som allt men i det stora hela är det bra...
Men på något sätt saknar jag mitt crib, men detta har sina klara fördelar också.
Jobbet rullar på, full fart i Moskogen, där det är kranar ochg liftar om vartannat, ren kaos överallt och dom kan verkligen inte planera, men det funkar ändå, även om det kan vara kaos då och då så flyter det på och jag natar någonstans att det är det viktigaste på ett sånt miljardbygge.
Det är iaf väldigt underhållande där ute, sköna lirare och många garv är vad det bjuds på, och sånt höjer ju givetvis stämningen ett snäpp, och det är ovärdeligt i vardagen...
Imorgon är det Fredag som sagt, och det siktas på Palace där mannen som har döpt sin senaste skiva till ett urskönt namn spelar, "En high 5 & 1 falafel" är namnet på skivan och han som gjort den är Timbuktu, så det blir nog att spana in han med en öl i handen, sen blir det lugn lördag, där kvällen spenderas på kronankällaren, där vi äter julbord med vännerna, dricker sprit och drar skrönor, precis som det ska vara....


"I sold my soul to rock n roll..."

I´m watching you.

Oj då, jag har visst misat att blogga på ett tag, det blir så när man är gravt upptagen.
Men nu är jag igång igen..
Full fart på alla håll och kanter, guldet är bärgat efter en grym dag i Halmstad, och underbara hyllningar för grabbarna på Stortorget. Överallt i stan ser man Kalmar FF banderoller och det är gratulationer överallt och jag ryser varje gång jag ser det, och man minns tillbaka till Örjans Vall och stämningen som var, och man bara fick uppleva det igen, det regnade, det blåste, det var kallt men man mådde som en prins och det kändes aldrig farligt att mista guldet,. Kassaskäpssäkert as they say.
Ikväll är det fotbollsgalan och man hoppas ju innerligt att det blir några priser till smålänningarna, tuff konkurrans dock, men jag tror vi ska kunna nypa någon pokal, om inte annat så har vi den viktigaste, eller vi, Rydström verkar ju har bundit fast den med sina kärleksband. So what?
Så kvällen avnjuts i hennes soffa, men god mat och ännu trevligare sällskap.
Ain´t life good?

You never defeated me.

Oj oj, nu närmar det sig något oerhört. Lördagseftermiddagen är här och jag har varit och jobbat, det räknas neråt nu, imorgon smäller det och hela 47 bussar går i en karavan emot Halmstad.
Guldet ska spelas hem och det kommer bli fest, med stort F. Fy fasen vilket röj det kommer bli.
Ska bli kul att hylla spelarna på plats och uppleva euforin på plats.
Så mitt råd är, styr eran kos emot Halmstad, det är där det händer imorgon...

"Here comes the feeling again"

Fight for your right to party.

En dag på jobbet.


Widlund yrar om att han slagit ut tänder hit och dit på O´Learys.
HA!, Så här går det till på Ulf Nilssons Plåtslageri, lyder inte chefen, ha då smäller det utan att du hinner blinka.

Run for your life.

Torsdagen är avklarad, i morgon är det Fredag men inte samma som en vanlig Fredag, ska nämligen jobba på Lördag.
Snäll som man är, så får man ju hjälpa firman som nån gång ska bli min, så då kan man få offra en Lördag. Det funkar.
Nu är guldet ännu närmare, bara tre ynka dagar fram tills det ska vara klart.
Känns helt sjukt verkligen att det vankas SM-guld, och det kommer bli ett sjuhelvetes firande.
Sen har man ju hört att det kommer blien rejäl överraskning för spelarna efter matchen... Ojoj, månne..
Det snackas också om 50 bussar ner emot Halmstad, 50 bussar!?!?! Det kommer bli en grym guldkaravan de, ojoj.
Det värmer i mitt hjärta det här, jag som en gång fostrades blå, dör nästan hellre än att inte se KFF spela hem sitt första guld.
Ikväll ska jag döma hockey, mer än så blir det inte en Torsdag som denna..
Men det är inte så pjåkigt ändå..

I väntans tider.

Ja det nalkas emot sista matchen i Allsvenskan.
Kunde varit klart igår om Halmstad hade tvålat dit Ellos, eller åtminstone tagit poäng.
Men så blev inte fallet och vi bevittnade striden på Harrys, den eminenta krogen nära dig.
Där var det total kaos, hela Kalmar FF satt i "grottan", TV4 anförda av Max från sporten, SVT av Staffan Lindeborg, Mats Olsson Expressen och sen våran lokala media i form av Barometern och Östran, så fullständigt kaos. Men tyvärr blev det ju inte klart igår, men det var en härlig atmosfär med all media runt om och folk var glada fram till Ellos fjorde första, sen var det inte så bra drag, bara något stolpskott som försökte sjunga guldet är klart, men det hade han inte så mycket för.
Men kvällen i sig var trevlig.
Nu väntar den stora dagen på Söndag, match på Örjans Vall i Halmstad, packat med Kalmar folk, det sägs att över 30 bussar är bokade, sen har vi ju alla prviata som åker själva, det blir ett rött hav på Vallen och guldet kommer spelas hem till Kalmar o den natten lär bli lång, mycket lång. Ser med förväntan fram emot det spektakel.
Ikväll hade vi ju som sagt var innebandy premiär med Tulunda, gick sådär får man väl säga, förlust med 3-2 men det var bra lir emellanåt och kanske aningen överdrivet spel i vissa situationer, det small till höger och vänster och blev lite gruff i slutet, men det är ren underhållning.
Själv hängde man dit en kasse efter att ha snott åt mig bollen av deras back och blivit fri, men brände det, men som tur va fiskade Micke upp bollen och jag snodde åt mig den och hängde det Tulundas första kasse i seriesammanhang. Sen radade vi upp lite stöchanser men det blev tyvärr förlust, men det hårda spelet tar vi med oss, nästa vecka smäller det.
Å det gäller att se upp när tåget kommer...

I hear angels singin´, I think they sing my song.

Åh härliga Måndag som började alldeles strålande, försov mig.
Inte så värst kul alls, men det händer, tyvärr.
Men det gick brá ändå. Gick väldigt lätt att jobba idag med gårdagens seger innanför västen.
Herrejävlar i baljan säger jag bara, hela 6-0 på Peking som visserligen inte hade något att spela för, men ändå, 6-0.
 Kan säga det hur många gånger som helst..
Viktor Elm då, hua, den grabben kan han, 4 baljer i sin avskedsmatch och hela Broakulla hade skeppats in och det var banderoller lite ghär och var och mellanpojken Elm höll hov.
Synd att han inte hade två år kvar på kontraktet, då hade det rullat in kulor vill jag lova, men nu är detinte så och man får ju i det stora hela tacka grabben för SM guldet som enligt mig är i största del hans förtjänst.
Inte laget undantaget, men han har haft magiskt spel i år. Underbart!
Bra tryck på Skansen igår, hela skansen skanderade den gamla goding "ge mig ett K, ge mitt ett F..osv.." ett flertal gånger och det reser sig lite på armarna men ska man hårddra det så tycker man ju det borde vara så varje match, oavsett guldstriden, Kalmarpubliken är lite lata så, men i det stora hela har det blivit bättre sen våran eminente speaker satt sig vid rodret och höjt allt ett snäpp.
Sen kan man ju bli hur förbannad som helst, Bagarn gör sin sista match, vilket inte heller är klart, men inte fan får man hoppa in och ta emot publikens ovationer, Rubarth gjorde detsamma för AIK, och honom bytte rövhålet Norling in, lite skillnad på klass det. Nja, Nanne, där fick du allt din gloria på sne...
Ikväll väntar Ellos-HBK på Harrys, där vi givetvis hoppas på poängtapp för Ellos, då är det klart, GULD i Kalmar.
Men det är nog klart hur eller hur, på något sätt, det ser ju rätt så ljust ut.
Nehe, duscha och göra sig guldfin, sen kör vi.
Forsa HBK!

Imorgon är det innebandy premiär, för er som undrar mitt i guldfrossan...

RSS 2.0