Lucky Weekend.

Lördag, och har tränat boll idag på Mörevallen som är väldigt ojämn så resultaten blir därefter. Men vi tragglar på och det känns bättre och bättre för varje dag.
Har precis varit inne i stan en sväng och strosat lite, kryssat emellan butikerna, handlat lite där, handlat lite här. Sen var jag på Bolaget med, givetvis.
Nu lyssnar jag på Gaston Bros, Sveriges i särklass bästa coverband. Gotlänningar dessutom, sköna lirare.
Laddar också in för Ellos-KFF på Borås Arena som ska bevittnas på Harrys, meckat även kallat.
Sen blir det nog lite alkholintag här hos mig, och tillbaka till meckat för att göra kvällen, i vimlet.
Var ute en sväng igår med, med Kalle. Blev en trevlig tillställning, lugnt och sansat. Precis som en lucke weekend ska vara....

Nehe, nu Forzar vi mot 3 nya pinnar med Kaaaaalmaa..

Hoj!

Går en stund på jorden.

Igår var det dags igen, hemmapremiär emot Blomstermåla. Brukar alltid bli roliga och jämna matcher emot dom pojkarna, och så blev det igen. Vinst med 2-0 i våran favör, efter en bra halvlek och en försvarsinriktad halvlek. Ganska naturlig matchbild när vi leder med 2-0 efter första.
Man kan dra lite linjer här, vi spelade upp oss ungefär 10 ggr jämfört mot GIF, vi vågade spela ut, hittade fina kombinationer och spelade kallt på deras planhalva. Och det gav utdelning då Johan hängde dit både ettan och tvåan. Härligt! !
För egen del så började allting på bänken men tack vare Stefans risiga kropp så blev det inhopp redan efter 20 min då han drabbats av en sträckning i låret. Kom in och gjorde lite fina kombinationer med Klingan som för dagen lirade vänsterback, vilket han gjorde med bravur även om han såg lite vilsen ut i början. Men det är inte lätt.
Tyvärr drog våran något arge Pontus på sig två onödiga gula och det blir ju ett rött givetvis. Lite synd, men så är fotbollen, det går upp och ner. Men vi krigade på efter det röda, och redde ut allt med bravur.
Nu väntar träning i morgon, Lördag, sen är det match emot Böda/Högby på Tisdag. Men ärligt talat känns inte den skitkul en Tisdag, sjukt långt till Böda jue. Men men, så e livet, nu njuter vi av segern och denna helgen...

"En rädd man, minns inget"

Bedrövligt.

Nyss hemkommen i från seriepremiären med 6-1 i baken. En bedrövlig tillställning i andra halvlek där vi fullkomligt klappar igenom och spelar som amatörer. Vi är med i halvlek, iaf ganska okej, det funkar stundtals bra, och ibland faller vi igenom. Men vi håller ifrån och lyckas hålla 1-1 tills första är slut. I andra dock faller hela systemet ihop, finito, kaput. Det regnar in mål och vi blir ängsliga. Tyvärr har vi den tendensen, att vika ner oss när det börjar blåsa storm. Själv kom jag in med dryga 20 kvar, gick inge vidare det heller, sprag mest runt försökte, fick mig ettgult också. Riktigt jävla onödigt, och i situationen efter får dom straff dessutom. Inte alls bra, och jag är fruktansvärt skamsen efter att lagt emot en nykomling. Men det e bara bryta ihop och komma igen, så tar vi Blomstermåla på Torsdag.
En annan grej som är rent ut bedrövligt, den något kassa domarstaben har infört att endast EN ledare får st upp vid spelarbåset, fullsändigt korkat verkligen. Dom lägger krutet på fel saker, skit i sånt bjäffs, rekrytera nya domar som orkar och är unga, samtidigt som dom bör poängtera på sina kurser att känsla är en viktigaste delen i att döma, men det finns inte en tillstymelse till det i våra serier. Bara en bunt med paragrafryttare som gick en snabbkurs i fotbollsdomare och dom anmälde sig via cornflakespaketen. Dom är så inkompetenta så dom knappt rer ut att skala en apelsin.
Pinsamt.

En Fredag.

Vaknade vid tio i sex, dags att stiga upp och arbeta sina timmar. En hård dag på jobbet, inlånad på Drags Plåt och det var full fart från bröjan till slut. Sen vankades det Lasergame med hockeydomarna, trevlig tillsällning som mitt lag vann, givetvis. En promenadseger verkligen. Sen vankades det pizza och fest, ingen fest för mig dock. Eftersom vi lirar i morn så blev det inget sånt. Kollade lite hockey med grabbsen, sen gick jag hemåt och mötte Pårydsgrabbarna och samtidigt Gruber och Co, det blev en rejäl kulturkrock, 15 fulla grabbar möter 4 fotbollstinna grabbar som laddar inför seriepremiären. Har precis sett HV vinna SM Guld, grattis får man ju yppa för dom. Ett värdigt lag enligt mig, men Frölunda hade varit bättre i mina ögon. Men så är sportens värld.
Imorgon är det som sagt dags, match emot Glömminge på lilla Glömmingelunden, känns verkligen lockande med en seriematch, även om jag börja på bänken så börja ändå allvaret och det e mång matcher att spela.

Nu kör vi.

Forza Kalmar tråkiga.

Lyssnar idelt på nya FF låten, KFF e bäst. Den har sin charm verkligen, ingen stor produktion direkt, men den bibehåller sin småstads charm och ironin består om "tråkiga kalmar".
Lite kul att Sthlmspacket har fått något nytt att skratta åt, men låt dom garva, för i slutändan är det ändå poängskörden som gäller.
Tätt med matcher nu för våran Röda Bröder, senast var et ju makrillana hemma, som vi sänkte med 4-0 efter show ala Ingelsten. Helt underbart. Nu väntar Gifflarna imorgon i Sundsvall, ingen lätt match, men jag tror på seger. 2-0 till KFF, Cesar och Ingesten.
Söndag väntar Bajen Bärs och Rakade brudar hemma på Skansen, äntligen lite klass på lagen oc framförallt är det alltid kul attmöta Bajen Bärs och Rakade brudar..

Själva spelar vi på Lördag, emot Glömminge som sagt. Vi vinner dom stinker, det e rock n roll när Påryd lirar boll..


"Kalmar FF är en fara för svensk fotboll"

Saturday fever.

Vaknade precis till en grå och dyster utsikt, ingen sol som värmer våra sinnen så långt ögat kan nå.
Idag ska det spelas match emot Pukes Orkester, och vädret är kasst, men vad gör det, vi sk ju lira.
Igår var det tennis som gällde, blev en hyffsad match där jag stora stunder höll hov med ett varierande spel, långa grundslag som varvades med korta fina stoppbollarr. Bet med lite i tummen när Mange fick in fem stenhård servess, men lät mig inte ta del av det, utan manade på i min takt med mitt varierande spel. Dock vann han med 7-5, men jag speladeut honom och lät honom göra misstagen. Men tyvärr övervann koncentrationen emot slutet och jag slg bort alldeles för lätta bollar, men sett till hela matchen, så hade jag nog dom bästa slagserierna.
Somnade tididgt igår, och då kan man stiga upp så här tidigt och känna att man är med, Bob Dylans Hurricane ackompanjerar morgonen och snart är det dags att inta lite föda och ladda inför matchen.
Sen är det ju Lördag kväll, det kan bli en svängom runt Harrys salonger. Jonte och jag har planerat lite löst att återuppta förra helgens succé. Fortsätta kvällen,spinna vidare.
På Måndag väntar ju KFF igen, den gången emot Göterborgs Atlet och IdrottsSällskap. Blit en hård match tror jag, GAIS tvålade dit Hammarby. Så ingen promenad seger att vänta, men seger hoppas vi ju alla på...
Men första ska vi, IFK panga på Puke..


Just draw the line, then erase.

Torsdag kväll, KFF bjuder om till dans om cirka en timma. Fredagen infinner sig imorgon, och allt är bara så gott.
Skulle ha tränat nu, men min enda begäran hade varit om vi flyttat träningen en timme tidigare. Så hade alla kunnat se matchen, så jag sket i att träna. För när FF spelar, vårat Fort Boyard då tränar man inte boll. Man anpassar sig då så alla kan se matchen. Riktigt surt, för jag ville verkligen träna. Har precis knallat en promenad och fått lite träning där, men det räcker säkerligen inte för att få lira match i genrepet i helgen. Två dystra baksidor med ingen segrare.
Jobbet har flytit på denna veckan, taktäcking på Dunö som blev klar idag. Så fint blev det, stolt som en tupp fixade jag till det sista och gav upp för dagen, mör och seg i kroppen. Man blir det när det e tak, mycket hårda moment och ställningar. Men man får inte klaga, det är snart sommar och sol och då kan man ta det när man får ligga och gassa på ett tak någonstans nära dig.
KFF då?!
Ja, Örebro borta ikväll. Bör blir seger tycker man, sist ble det ju det på Berhn Arena så vi slår ett slag för seger idag.
2-0 och 2-1 är mina nya paradresultat, ska lira det varje match i KFFs favör, nån ång måååste det ju sitta och sen blir det ju alltid lite roligare att sitta på Skansen, eller som i kväll på Harrys salonger.
Där har ni förutsättningarna för kvällen, helgen vet jag inte. Inte mer än att det är tennis i morgon, och att vi spelar på Lördag, om jag nu får vara med.
That´s life, sometime it fuckin´sucks, but sometime it really shines...

Off for the shower..

KFF är på g!

Ja, igår var det som ju bekant kanske, match igen på Skansen. Äntligen allsvenskan.
Ljungskiles orkester stod för motståndet, eller ja, dom var där för att möta Kalmar.
Om det blev så mycket till motstånd vet jag inte.
Kalmar började ju som sagt ganska bedrövligt, tror aldrig jag sett Rydström tvingas till så många nödpass som igår. Det stämde inte alls, men en rejäl kragryckning inför andr manade upp nivån ett par snäpp.
Viktor Elm hade dessförinnan nickat in ettan ganska omakerad efter en smart inkastvariant signerat R.Elm/M.Lindberg.
Tvåan var ett Broakulla mål, ett riktigt sådant. Störste Elm targade ner den till Viktor som tog sats emot kortlinjen där han elegant hittade mini Elm som enkelt pangade in 2an med vänstern om jag inte minns helt fel.
3an, Cesar, ryckte loss emot sin back som egentligen hade två val, antingen kapa, som han gjorde eller följa med honom och se bollen rulla in. Ett svårt problem, men backen tog chansen emot en misslyckad straff men Cesar svek oss inte och satte kallt 3an. Jag har aldrig varit så arg på en hemmastraff innan, jag hade nämligen 2-1 på matchen. Men seger och 3-1 är bättre.

Kappers... By the way, din rekrytering hade strandat.. Här får du en gratisbedöming för er på www.domdartva.blogg.se.

KFF-LSK--

Petter Wastå; En lugn dag på jobbet, blev ett lite chockerat anfall vid 1-0. Ingen var inte riktigt med på det, och inte heller Petter, ett litet minus. Men helt godkänt.

Mikael Eklund: Darrade sig igenom matchen och såg inte ut att trivas. Slog bort enkla bollar och konstade till det för mycket. Underkänt.

Patrik Rosengren: Planes mästare utan att synas, gör det han ska lite i skymundan. Men lika nyttig varje match. Godkänd.

Marcus Lindberg: Har spelar upp sig sen jag såg han emot Mjällby, placeringssäker och bra komplement bredvid Bagarn. Godkänt med +

Artur Sorin: Fransmannen är den naturligen ytterbacken, perfekt mix emellan offensivt och defensivt. Väger av situationerna bra, och gjorde så även i går. Godkänt med litet litet plus.

Cesar Santin: Vi vet, han kan. Men fick inte dom där bollarna igår och blev aningen uppgiven emellanåt. Blixtrar till smått, men verkade inte vän med bollen. Straffen ett klart plus dock. Godkänd med ett litet minus.

Henrik Rydström: Passade fel, gormade som vanligt kanske lite väl mycket. Många nödpass. Stark i defenisven och städar bra. Godkänt precis...

Viktor Elm: Planens gigant, helt klart. Vägde av situationer klockrent, 1 balja, 2 ass. Stark i luften och defensivt. Väl Godkänt!

Rasmus Elm; Blandade och gav, strålande stundtals, tappar bollen i farliga lägen dock, Men jobbar på och stark i deffen. En kasse också, godkänt.

Patrik Ingelsten: Löper villigt på många bollar, valde kanske lite fel beslut ibland. Men helt klart med hela tiden, gör ett bra jobb bakåt och har en boll inne som är korrekt. Godkänd med litet +.

David Elm: Gör det han ska, bufflar och bröstar ner dom flesta bollarna, Dock inte mycket mer, spelar mest felvänd som han ska, men det blir inte mycket mer. Årets miss på Skansen också? Godkänd precis.

Avbytare: Sobralense: Fick inte mycket gjort på den korta tiden, föll en gång och gormade likt alla nya brassar.

 Stefan Larsson: Försökte löpa loss med bollen, kom inte så långt.


Där du Kappers..

Born to be mild.

Veckan har rullat på enligt planerna. Har blivit lite ändringar i arbetet, har varit utlånad till Drags Plåt sen i Onsdags, kul med lite ny miljö faktiskt. Och sen e vi lite mer jämnåriga, så det blir ett uns roligare.
Det har iaf funkat bra.
Har nyss tränat, gick väl sisådär faktiskt. Inte riktigt nöjd och sen är det något i min vänsterfot som spökar när det blir mycket påfrestingar typ inlägg och skott. Och fotboll har ju en förmåga att innehålla det. Men jag biter ihop, det är enklast så. På Lördag vankas det match, derby emot Tvärskog. Alltid lika kul, även om det brukar bli tuft och lite missvisande siffror emot dom. Men derbyn är derbyn. Men vi vinner...
Imoron fredag, lika gott varje gång. Dom bara rullar på.. Kanske kan bi lite kalas med på Lördag. Man e ju inte helt omöjlig så..
Nehe. Vidare!

Danska Danmark.

Ja helgen spenderades som bekant i Danmark med IFK. En resa som startade redan på Fredags morgonen vid Sandra för oss stadsbor, vi hämtade därefter packet i Påryd och begav oss söder ut mot Ölens land.
Ihoppackade i en buss för 26 man, med precis på håret 26 man. Inpackade likt sardiner.
Vi höll modet uppe under resan men vi började väl alla bli allmänt gnälliga när vi suttit inpå varandra alldeles för länge, men som dom tappra krigarna vi är, så bet vi ihop och nådde vårt mål i Tilsvejde, tror det stavdes så
Verkade till en början som en lyckad plats vi funnit men minerna drogs ned en aningen då vi fick två tunga bsked på några få minuter, först täning på grus och många kommentarer fälldes om det, men slaget i ansiktet var att dom klämde ur sig att det befann sig 9 herrlag på anläggningen, inte en dam i sikte. Tungt för 26 festsugna grabbar i sina bästa år. Men vi bet ihop och genomförde träningen på gruset och stämningen var verkligen på topp trots alla besked. Vi köv ett pr öl också på kvällen och skulle ta oss in till byn och kolla om det fanns någon vettig bar, men våran nya B-lagsledare som yrade om att han varit här för, tog oss på en resa vi sent ska glömma.
In bland stugorna, upp för en slänt som blev kvällens behållning, guiden själv gjorde en Klinsmann neför gyttjeslänten och Kimme så friläget och fällde kommentaren "Förste man till rakning". Kim gjorde sen bedriften att glida på ryggen nedför slänten iförd skinnpaj och finjeansen. Vi skrattade så löständerna trillade ur, trots att vi inte har några. Vi övertalade iaf Kimme att fortsätta våran pionjärsfärd emot damer och barer, men vi fann inga barer, tur var väl det för Kimmes skinnpaj var inte grann,
Vi tog hos hem, kvartade in snabbt som attan.
Lördagen började med träning, på gräs. Bör tilläggas att det var sjukt långt att åka i bussen varje gång vi skulle träna, men vi fick iaf gräs, eller ja, det var mer gyttja än gräs, fast mer gräs än grus. Så våra ögonen glödde och alla med nya pjucks fick chansen att använda dom. Träningen ägnades åt målvaktsträning, precis som det var menat.
Mat och vila efter det, sen träning igen, sama resa i bussen, och denna gång rörde det sig om fasta sitatuioner somvi satt ihop kvällen innan i 4 grupper. Det blev lite småkallt där ett tag, men spelet/gyttjebrottningen därefter värmde på alla sina charmiga sätt. Så vi åkte hem nöjda som bara den.
Vi hade emellan träningarna handlat i grupp, ett helt fotbollslag knatade iväg emot supermarketen, och införskaffade sig pilsner och sprit. Nu var träningarna gjorde, så nu var det fest och frikväll. Vi korkade upp tidigt, åt sen lite middag och sen fortsatte festen, ackompanjerade av min inlånade Boomblaster, som förgyllde tillvaron.
Våran B-lagschef, Kolle hade en uppgift denna Lördag, det var att ta reda på fädmedel in till city i Hillerö, vilkethn gjorde med bravur. Vi tog oss in med bussen, cirka en timmes bussfärd med ett Sthlms gäng som i mina ögon var bara dryga och det enda vettiga dom kom med var att råda oss att gå på GoldDigger.
En nattklubb där det pröjsas 275 pix i dörren, sen är det bara att dricka. Shotsen kostade 5 kr, ganska överkomligt. Och jag kan säga er att vi var kungar om natten på krogen och vi höll verkligen hov, men även såna kvällar har ett slut, så i tog oss en vurst, haffade en cabben och slog läger där. I 200 blås turnerade vi igenom Danmark, vissa sov, vissa bevakade chauffören och vissa guideade. Vi kom hem, något möra, men glada ihågen.
Söndagen var sedan ingen lek, upp vid åtta, frukost och sen städning av rummen, mitt rum vi underkänt, men det löstes och sopades under mattan. Sen väntade buss i ett antal mil, jag slog läger i mittgången och sova till Kristianstad, smäckte i mig en burgare, och kom på att jag fått med mig nyckeln till stugan, sket ganska mycket i det. Somnade i min mittgång igen, vaknade i Vissefjärda. Och jag tror jag talar för oss alla, att vi var slitna.
Men ingen klår oss i det syftet....

RSS 2.0