4 dagars ledighet.

Ja, nu är det 4 dagars day off. Skönt som bara den, siktar på att sola och bada i morgon. Det är ju sjukt gutt att ligga där och bara njuta av livet sen kliva ner i det blå och svalka sig och sen börja om på ny kula för att sen återgå till det blå.
Farsgubben fyllde ju 60 i Onsdags, inte direkt något rabalder om det då, men imorgon väntar 60års skiva, det kan bli både knall och blixt. Ett gott gäng är inbjudna och det kan bli kaos. Ska bli sjukt kul.
Ikväll är det match, UEFA cups kval på Skansen, inte var dag det är det. Men ändå är det knappt bara 1500 biljetter sålda, typiskt den kräsna Kalmarpubliken. Tråkigt som fan när det väl spelas lite internationell fotboll i stan, ja då stannar folk hemma.  Men vi samlas iaf inne i stan vid 5 hugget för intag av mat, sen blir det språngmarsch emot Skansen och vidare avancemang i Cupen...
Sen ska jag njuta hela helgen av livet, gå på Lånta Fjädrar, rocka röven av mig på Strand och njuta av en ledig dag på Måndag. Känns som verkligen 4 goa dagar...

Åh, härliga sommar.

Tyst ett tag nu, fullt upp på andra håll. Så kan det bli ibland, varken man vill eller inte. Men Lördagen efter Winnerbäck gick åt till att färdigställa Tobbe o Manges farstukvist, där min plåt blev kronan på verket. Så är det jue, man är ju finlirare.
Där efter la vi oss på beachen på Möllstorp i några timmar, badade, fikade, snackade fotboll och njöt av Wilmas alltid lika eminenta underhållning. Go liten prick de där!
Sen hade vi ju bokat bio, eller jag skulle egentligen på Lånta Fjädrar, men min gode vän, Kalle, hade missat att hämta ut plåtarna, lite otur, så det fick bli bio som jag egentligen var inbokad på först.
The Dark Knight, nya Batman filmen som vi hade bokat in sen en dryg månad tillbaka, och det började bra, tills jag somnade efter knappa 45. Var helt slut efter fesrkvällen, sen en halv dags arbetande i den stekande solen, lägg där till beachhäng. Klart man blir trött, men jag vaknade iaf varje gång det blev lite action i filmen, varje gång hoppade jag i stolen och folk måste haft roligt åt mig. Men det bjuder jag på, även om grabbarna högg lite efteråt, men lugn, det kommer tillbaka då man minst anar de.
Söndagen väntade Strand, årets varmaste dag också. Vi bestämde oss för att dra upp tidigt, njuta av atmosfären, sen se KFF på Harrys. Vi slog läger på piren i hamnen, jag drack vin, Jonte o Mange öl, vi njöt av solen, utsikten, vi drack lite, snackade skit, drack lite till, spanade ut över sundet och över Strands vackra vy. Ganska oslagbart, sen blev det ju Harrys, ett Harrys lika charmlöst som gröt. Verkligen inte så jag hade väntat mig det, stort och tråkigt, lite korridor. "Utan korridorer skulle jag blir lycklig".
Men sportbaren var okej, men det tröstade ju föga, KFF la och jag var väldigt besviken när vi såg solnedgången vid hamnen efter matchen, det hjälpte inte ens att vi hade varsin drink i handen...
Men det gick över lite senare när vi gjorde entré och träffade alla roliga fest sugna, Söndagsälskande och sköna människor.
Imorgon är det match, Uefacupen hemma på Friidrottsplatsen.,... Det blir grejer det!!


Mareld

Igår var en helt magisk kväll, verkligen.
Fick ett sms vid tre tiden av jonte "Hur länge jobbar du? Ett dopp på kattrumpan med en öl. Jag bjuder".
Vad gör man? Klart man sluter upp, vi slog oss ner, i värmen, kopplade in mobilhögtalarna, lyssnade på Winnerbäcks alster och tog oss en öl, senare blev det ett svalkande dopp. Hetlt underbart. Man blir iväg bjuden, på en after work på beachen. Klass!
Sen väntade ju winnerbäck på Skälby. En väldigt trevlig tillställning med mycket folk, lite som Springbreak fast ändå inte. Men det var den känslan som infann sig. Vi stod mest i öltältet, där vi såg alldeles perfekt.
Träffade massa goa människor, som vi delade tankar och ord med. Blev tillochmed bjuden på en öl av en kille för att han tyckte jag var så duktig på Winnerbäcks text till "jag fattar ingenting". Ett underbart alster by the way, men hans öppningslåt Mareld har etsats sig fast på min musikhinna, den är underbar. Den har, tyvärr, slinkit förbi mig, men nu har vi funnit varandra. Efter Winnerbäck, saxade vi staketet, tog oss hem till Mange, där en cabbe väntade, sen var dt ilfart emot Harrys. Resten är historia...


"Jag kanske åker till Island, jag kanske super mig full, jag är för fattig för London, jag är för tyst fö LA, den finns en anda i Dublin som är skadlig för mig"


Someday

Nyss vaken, sist av alla, Magnus hade redan skickat sms. Lite av årets skräll har vi redan betonat det som.
Slog upp Barometerns nätupplaga, Cesar är stor, för nu ska dom ha en Hall of fame på något muséum också.
Det är stort, och chefen för muséet hade tydligen fångat Cesars sko i sista matchen. Den jag belv lovad på MSN, fuckin´ brazil. Så är livet på en pinne, men återigen kommer bilderna tillbaka om jag skulle lämna Påryd, om det blev klang och jubel föreställning där också? Nja, förmodligen så kanske, eventuellt dom skulle sätta upp en lapp nere på macken, på den där anslagstavlan som folk säljer stolar,djur,tjänster och annat humbug. Där hade blivit min Hall of fame... Kontraster det, men jag tycker det är så härligt.
Nehe ni, nu har jag fan inte tid, jag drar till Böda och steker...

Så.... Love each other

En semesterdag.

Ja, idag kan man väl säga att det var den första semesterdagen, oh den spenderades på Öland i goda vänners lag.
Först i Bjärby på östra sidan, allt var kanon, men när vi skulle kliva i vattnet så var det svinkallt. Verkligen svinkallt, så vi gav upp och styrde våran kos emot Möllstorp, som oftast är ett säkert kort när det gäller lite varmare vatten.
Och så var det också, absolut badbart, så det blev ett långt dopp med lite bollek, man blir som ett barn när det åker fram en simpel tennisboll när man är i vattnet. Kul som faen..
Sen har dagen bara fallit i lugnets tecken, en liten sväng på Larmtorget för att bevittna lite musik, men dom körde mest Abba och schalgers, inte riktigt min melodi, men live är live. Så det fick gå, men nu sitter jag iaf här hemma, slökollar tv, nätet och bara väntar in morgondagen, då vi tänkte bege oss till Böda.
Ska bli gott som faen att bara slappa på en av Sveriges bästa stränder.
det är livskvalité det må jag säga...

Som den gode Nanne sa igår, och det är kloka ord.

"När den vise pekar på månen, tittar den enfaldige på fingret."

Ta hand om er.

Rock N Roll Jesus

Man blev lite klen i knälederna igår på Skansen, när Cesar hyllades inför storpubliken, som dagen till ära var större än när Ari firades av. Det värmde gott, publiken var på hugget, alla skrek målskyttarnas efternamn och man ryser lite extra varje gång, det var ju förövrigt spekarMartin som kapade mig när vi mötte Läckebys Orkester. Men gammalt groll glömmer jag när man kokar upp ett sjudande Fredrikskans. Undrar om jag annonserade klubbyte att det skulle komma sjukt mycket folk till Mörevallen, inte kanske så troligt kanske man hade ju iaf hoppats på att morsan skulle susa förbi, men det hade man nog bara hoppats på. Tycker ändå det är gott att Nanne skickar ut dubbelahakan och dömer ut Skansen, och det gör han fan rätt i. Vilken skit egentligen, och när han citerar sina egna kloka ord i "När den vise pekar på månen, tittar den enfaldiga på fingret". Orden känns kloka, mer säger jag inte. Man kanske kan ta lärdom av dom? Som sagt, Morsan KANSKE hade kommit... Nu drar jag till Öland och äter sol, vi syns.


"It´s another night in hell, another child won´t live to tell, can you imagine what it´s like to starv to death?"

-Kid Rock- Amen


Strand och last farewell..

Måndag eftermiddag, vaknat till liv efter gårdagens partaj som inte helt oväntat hölls på Strand i Borgholm, och det var en riktig blast.. Gjorde ju debut igår, har ju aldrig egentligen haft möjlighet att festa loss på Strand, då jag alltid jobbat dagen efter och det är inte riiktigt min grej att jobba bakis. Men nu har jag ju semester, så vi tog oss en svängom.
Och det var riktigt trevligt, mycket folk man kände och sen att det är halva priset i baren gör ju inte ett skit.
Nja, Strand överraskade mig, på ett bra sätt.
Folk har ju alltid pratat om Strand.. att det är så bra och bla bla bla. Men jag har aldrig riktigt förstått det, förrens nu. Det var verkligen skitkul.  Det enda negativa är väl att det är ju så in i bombens mycket folk, så man spiller ju ut halva groggen, och det gynnar väl aldrig.
Idag är det matchdag, Cesar gör sin sista kamp på Skansen innan han drar till Öllandet och spelar på en mäktig Arena.
Det snackas om biljettkaos också, alla vill ha en ticket till avskedsshowen, och det kan man ju förstå, han har ju varit rätt så tongivande dom sista åren. Ska bli intressant att följa dagens kamp, som jag tror vi vinner med 3-0, Cesar två baljor, och Ingelsten.

Nehe, nu ska jag ladda upp inför matchen genom att vila lite...

All summer long.

Lördagen har infunnit sig, det började med regn och just nu skiner solen så fint så.
Igår blev det som kanske lite oväntat en sväng på Byttan givetvis, därefter Harrys. Lugnt och städat..
Sitter här hemma nu, lyssnar på musik, och det kan jag säga att det är verkligen allt emellan himmel och jord. Rock, dansband, country, svenskt, ja allt som bjuds så att säga.
Sitter hemma och väntar, usch inget är som väntans tider. Väntar på Magnus, han ville ha spö i en minigolf en sån här fin sommarkväll. Så vad gör man inte? Jo man spöar skiten ur han. Ska bara vänta in honom efter som han är och färdigställer en farstukvist som han spikat ihop på två veckor. TVÅ VECKOR!!! Fan det är i princip ett par pinnar, men när hela familjen ska sitta bredvid blir det inte mycket gjort. Jag hade slagit ihop den på 2 dagar, det gäller att hålla tempo.
Dom ska få se när plåten ska upp, hur ett proffs arbetar. Tur att dom inte betalar något arbete för bygget, för då hade de blivit svindyrt. Sanna mina ord.
Ikväll så blir det nog piano, tror jag, man får alla stänga några dörrar, då kan man bli olycklig. Men det blir nog piano som sagt, för att imorgon lägga allt krut på Strand. Kommer säkerligen bli ace, men som sagt, det får man se..
Nehe, nu ska jag ringa Två Veckors mannen och ligga på han lite, det bröjar bli en aningen drygt här hemmavid...

Cesar klar för Köpenhamn.

Ja då kom beslutet, slaget emot våra själar. Cesar Santin är klar för Köpenhamn.
Enligt KFF hemsida är han klar för FCK och ansluter redan i nästa veckan, och spelar sin sista match emot MFF på Skansen!
Frågan är nu bara om Kalmar sålde SM guldet igen, eller om kanske heta Dauda kliver in i Cesars roll.
Enligt mig så var det så förra året, iochmed försäljningen av Ari. Nu har man sålt triumfkortet återigen, men som sagt, nu är det andra gången och man hoppas ju att dom vet va dom gör.

tillsammans

Torsdag eftermiddag, första dagen på den superkorta semester och jag är dyngbakis.
Blev kanske ett glas för mycket igår så att säga, men vi hade trevligt.. (tror jag)!
Men kvällen började hemma hos Kalle, med grillning och en Bag in box, sen tog vi och styrde våra kos emot Byttan, detta gemytliga ställe i en underbar Stadspark. Där blev det två flaskor vin, och trevlig underhållning anfört av Peter Glyt.
Mannen som har skrivit ALLA sportlåtar här runt om i staun...
Men vi knallade in till city runt elva hugget, besökte först våran fästning, Harrys, men de var tunt med folk som vi gled upp till BistroBar, där det var ett uns mer folk. Men det är väl så på Onsdagar...
Men det var en trevlig kväll och dagen har spenderats till att rehabba min kropp från gårdagen.
Och nu har jag blivit lite piggare, och klockan är sex på kvällen. Aj aj!
Kalmar FF spelar ju som bekant ikväll mot något Luxenburgs gäng, ingen kanal som visar den, och det suger lite faktiskt. Den matchen hade varit gott att se ikväll, men man får väl unna sig någon annan underhållning...
Men vad vet jag inte, men det klurar man snart ut. Världen är ju full av möjligheter...

Let´s face the music and dance...

Electric Suzy

Då var man back on track, hemma igen efter en liten roadtrip. Först PennyBridge, sen Norrköping för matchen.
Blev en trevlig helg, och KFF tog ju 3 nya och leder fanimej med 7 pinnar. Det är ganska mycket och det börjar väl lukta guld, även om Nanne uttryckte det ganska klockrent efter matchen "Vi är inte ens i Mångsbodarna än".
Så sant, så sant.
Men det blev en trevlig upplevelse på Idrottsparken, dels för att Far min provspelat för IFK Norrköping där för många herrans år sen, sen dels då för att det blev 3 nya.
Ett litet formbesked också av dom röda bröder, nya spelare på nya platser, och det kan alltid bli lite kaos, men Kalmar är så slipade och det märks inte ens att det är en ny formation. Underbart.
Blir det guld, ska jag ta ledigt i två dagar och bara ösa... Eller en vecka kanske.
Nu är det två dagar kvar tills man tar lite semester, en och en halv vecka blir det, och det räcker för mig, man drar ju ändå bara benen efter sig. ..

Vi kan skåla för dom hjärtan som blöder?

Fredag, veckan avklarad med bravur. Slutade tidigt idag eftersom vädret gjorde oss dyngsura, så vi tog helg och åkte hem till värmen. Skönt det.
Ikväll åket jag till Örebro, för lite action. Tåg upp ikväll, sen kan det bli lite fest, och imorgon kolla till byn och strosa omkring lite. Sen blir det nog kalas på kvällen och på Söndag blir det en tripp till Norrköping hoppas jag, om grabbarna åker dit, så kommer jag dit och sen bevittnar vi KFFs borta match emot  Peking.
Kan bli en sjukt trevlig helg, och nu orkar jag inte skriva mer.

Ha en trevlig helg..

"Du säljer sitt snack som nån jävla medicin, kokad ihop på socker och lim, HUMBUGPILLER!"

Hon har en mun, som är som honung.

Söndag, denna lite smått härliga dag. Två dagars nöje är ett minne blott, och Söndagen ägnas åt ingeting. Mest film, datorn, och vila. Det har sin charm, även om rastlösheten börjar smyga sig på. Men det är ju snart en arbetsvecka igen, och det måste man vara laddad för. Så Söndagarna gör sitt.
Gårdagen blev mycket trevlig, samling vid åtta på Byttan. Fick ett bra bord med Kalle och Maja som vi senare byte bort mot ett ännu bättre bord. Dessförinnan hade vi ätit en delikat burgare och börjat hälla i oss pilsner. Det är livet det, en uteservering i Stadaparken, genialt.
Vi fick sällskap av gamla och nya vänner vi vårt bord, och vi blev ett glatt gäng som njöt av lördagens folktäthet och menyns goda dricka. Sommaren ska avnjutas i goda vänners lag...
Kl 22 bjöds det upp, coverbandet Två backar läsk stämde upp, och dagen till ära gjorde dom sin sista spelning på Byttan. Och det blev en spelning av klass, sjukt ös och grabbarna gav det där lilla extra och det var en fröjd att se showen.
 Ni hittar dom här www.tvabackarlask.se.
grymt coverband verkligen...

Ikväll ska vi styra våran kos emot Strand i Borgholm för att kolla läget lite bara, komma ut och aktivera sig. Man behöver det på Söndagar, även om man vilar ut sig, så behöver man komma ut en liten sväng..

Just a little of that human touch.

Lördag kväll, nyss hemkommen från Fredrikskans där jag bevittnat den tråkigaste och sämsta matchen i Allsvenskan någonsin. Precis odugligt på alla nivåer, ingen ordning alls. Men en pinne fick vi med oss, och om det är rättvist är nog svårt att svara på. Men Kalmar var bedrövliga, inte många rätt idag, det såg segt ut, inget go och verkligen inget flyt i spelet. Cesar smällde en boll i ribban så den gungar väl fortfarande, det är väl det enda som är värt att nämna. Men 1-1 slutade det, efter ett Kalmarmål i 90onde minuten, som var kanske inte helt rätt. Det är hands innan, men spelet går vidare och vi tar 1 pinne på ett skitmål, men som sagt förr, det är mål det också.
Men det är lite dom målen man får med sig om man är topplag, man har det flytet, och det målet kan var avgörande i SMguld striden. Men det krävs tio snäpp till i nästa match, annars vet jag inte om det håller..
Men som sagt, en pinne idag, är en pinne.

Igår blev det en mycket trevlig kväll på Byttan, som följdes upp med Harrys.
Blev riktigt lyckat och höga flajjor vajade, en toppenkväll.
Ikväll samlas vi vid åtta, på Byttan, för att göra om samma bedrift.
Om det nu går, det krävs ju två för att dansa tango...

Going out, swingin´

Åh Fredag, vilken härlig dag, lalala. Helt underbart väder, strålande sol, två dagar lediga framför sig, ingen fotboll att bekymra sig över. Bara ledigt, hela helgen. Underbart eller vad?
Ikväll blir det förmodligen en grillbit hos paret Magnusson/Fogelberg, samt någon form utav alkoholhaltiga drycker, som sig bör intas vid grillning. Sen blir det Byttan, nämligen ett grymt bra coverband där nu, "Två backar läsk" heter dom. Ett ganska mysko namn kan tyckas, men jävlar va dom kan röja. Då blir uteservingarna alltid ett snäpp bättre..
Imorgon då, ska hjälpa Kalle med lite plåtarbeten, visa mig fingerfärdighet och beskåda hans utveckling, kan blir en rolig stund och byta lite erfarenheter. Finns alltif ett eller två cafétrix man kan lära ut, eller kanske rent av lära sig.
Sen blir det ju KFF emot HBK, en Lördagsmatch som sänds på TV, det är en go känsla. Hoppas bara på fint väder också, då är det lite av grädden på moset. Det höjer hela spektaklet ett par snäpp.
Sen kan det ju finnas risk för en liten utgång imorgon också, på den fronten har man aldrig varit vidare omöjlig. Tur de, för träffa folk, ja det kan man verkligen inte få nog av, sen att dom serverar öl, det kan man nog mer som ett rejält plus i kanten.eller?
Nehe, nu ska jag ta tag i mitt liv, styra lite hemma, lyssna på rock. Och bara må gott,

Yours truly.

Vi faller ner.

Ja, då var vårens sista match spelad. Blev en dyster förlust emot Glömminge med hela 0-5. 11-1 emot dom totalt iår, och dom är nykomlingar, men man får inte glömma bort att dom har ett par rutinerade rävar i elvan. Men det är givetvis ingen ursäkt, vi är alldeles för dåliga. Det finns inget go i laget, blir det en balja i baken, ja då har fötterna sällskap av huvudet. Det blir totalt kaos, och inget stämmer stundtals. Jag försökte igår pusha, skrika, berömma, och iaf försöka få igång ett krig, men det var totalt menlöst på vissa håll. Det är alldeles för mycket humör samtidigt som det blåser storm runt omkring oss, ingen trygg tillvaro att lira boll i. Men det är nog inte hela problemet, en hel del träning skulle göra oss gott. Jag själv har väl inte tränat bra hela tiden, och det märker jag själv under matcherna, man gör sig inte själv rättvisa och framförallt inte lagkamraterna. Så en rejäl dos träning vore medicinen till att börja med, sen känns det som om vi måste gå till oss själva med inställningen också, det är inte på topp, och det har väl sina förklaringar med avtalet, alla förluster och allt runt omkring. Men det är historia och nu är det bara att blicka framåt och knyta näven i fickan och ge sig faan på att detta ska vi greja. En lugn och trygg tillvaro med bra träningar vore kanon...

Och ikväll sparkar ju KFFs resa emot guldet igång igen efter EM uppehållet, ska bli gott att det är igång igen. Allsvenskan är alltid Allsvenskan, även hur dåligt rankad våran liga är, så värmer det alltid lite extra då det är matchdag. Kvällens batalh emot Gefle borta på Strömvallen blir en tuff match, KFF har haft svårt innan där i tidigate år. Men vi hoppas på trendbrott, för trender är ju som bekant till för att brytas.
Elvan ikväll är den samma, men ett undantag att Stefan Larsson tar en plats på högerflanken bakom Ingelsten.
Nu siktar vi på 3 pinnar, jag sitter på Harrys, andra hemmet och bevittnar skådespelet i goda vänners lag..

Love each other!

RSS 2.0