Annorlunda virke.

Om jag var av annorlunda virke hade sångerna jag skrivit, kanske handlat mer om vår värld,
hur den ser ut och alla dess fel.
Jag hade skrivit om presidenter, som svär med bibeln i hand, att dom talar sanning om varför
dom skickar sin armé till annat land.
Men jag tycker det är svårt det blir bara platt och fel så jag styrker mina rader varje gång.
Men om jag var av annorlunda virke hade detta kunnat va en sådan sång...

Jag hade gärna berättat om hyckel, om svenska män av stora ord som mutar och ljuger för penning,
men blundar för stöld och för mord.
Men jag tycker det är svårt, det blir aldrig rätt så jag kastar mitt papper varje gång.
Men om jag var av annorlunda virke, hade detta kunnat va en sådan sång...

Härliga rader det där.

Måndag igen, KFF körde över Elfsborg i går hemma på Skansen, 8608 personer bevittnade striden, men ändå lika dött som i graven. Men matchen var helt okej iaf, lite tamt stundtals men det varvas med bländande klapp klapp lir.
Sen när en sån underbar fotboll spelare som Viktor Elm står för shown och hänger två baljor, två snygga till det också.
Man ser ju fram emot landslagstruppen nu i veckan, allt utan Viktor är skandal.
 Vilken pöjk!  Fuck off Elfsborg.

Helgen har varit bra, lugn pch städad Fredag hemma framför tvn, slockande vid tio tiden och Lördags morgonen var helt underbar när man vaknade, pigg som en lärka och hela dagen låg framför mig. Jag o Jacob tog en macka på stan, en ramlösa och en kaffe till det sen var man verkligen med i matchen. Strosade lite på stan och kolla in all vråer och bara mådde gott. Sen var det dags att döma hockey, inte alls lika kul som dagen det började. Är less på det, men ibland blixtrar det till, men det e sällan.
Sen var det fest på kvällen, hemma hos Johansson.
Jag,Kalle, Malte, Nyman, Ogge och givetvis Viktor satt och gaggade lite och svepte ett par kalla..
Kalle och jag gick sen till Harrys, tog ett par järn och snackade med folk, sen gav vi upp, gick till Palace där jag inte varit sen gamle kungen gick över stora bält, rockade i ´rockbaren och drack sprit och öste. Kul som fan, men dricker man mycket sprit, så blir man givetvis full. Det var precis vad jag blev, men jag krigade på.
Men söndag nämner vi inte här, vi säger såhär. KFF vann i alla fall...

Bara mörkret hörs...

Sitter här och kollar Idol nu, ett program jag tycker har sin charm, det lyfter fram okända männsikor i rampljuset.
Det är verkligen alla sorter som visas upp och som musikälskare är det magnifikt.
Jag själv, kan inte sjunga, men jag älskar på något sätt att göra det. Mest när ingen hör, men det händer att man river av något på fester och dylikt, det låter nog inget vidare, men någonstans där finns vilja att sjunga, underhålla och vara den där stjärnan. Ibland har man ju drömt sig bort, långt bort, oftast när man kanske sett Robbie Williams, och önskat att man var den där superstjärnan som fäller publik efter publik. Men det tar sig aldrig längre än drömmar, det komer aldrig bli verkligehet för man vet ju att hade man begett sig till Idol, ja då hade det varit kalkat och man hade varit bortgjord och hade fått isolera sig i från verkligeheten i alla oändligthet. Tur att man slipper det...
Men åter till Idol, det är många sköna prickar som dyker upp, både bra och dåliga, men det är väl som sagt var charmen...
Men tänk att få få underhålla en gigantisk publik, någonstans i världen, jag och en scen, applåder och pompa och stått.
Det är en dröm, som förblir en dröm, för vissa....

Earn the crown.

Fan, vilken kväll. Ren misär kan man verkligen uttrycka det som.
KFF mötte idag Helsingbort på gamla anrika Olympia. En tuff bortamatch verkligen, Helsingborg som oftast är väldigt starka hemma på sin borg. Ooch så förblev det också, stryk med 1-0 efter ett mål av Henke Larsson. En man man äslkar i landslaget, men hatar kvällar som denna. Så är sporten värld, underbar på sitt sätt, förjävlig på sitt egna sätt.
Kalmar kom verkligen inte upp i normal standard idag, det var krampaktigt och man vann inga bollar alls, HIF dock, var mer på hugget och vann det mesta och tog sig väldigt enkelt fram genom Kalmars försvar och mittfält.
Det var ingen vacker syn för oss på Harrys, det var inte alls sig likt, och man blir lite orolig inför fortsättningen men samtidigt inte. Kalmar skapade chanser, Ingelsten har tre bra chanser som han inte lyckas förvalta, och med dom chanserna, som skytteligaledare, bör man hänga minst en kasse. Men det krampar sig för honom och turen var väl kanske inte direkt på hans sida. Abiola hade en boll inne, som avvinkades för offside, vilket förmodligen var rätt.
Men för en stund var det kaos på Harrys, glädjerop och busvisslingar efter kvitteringen, men ack så fel vi hade. 1-0 stod sig och förlusten var ett faktum, och nu hettar guldstriden till, på sin riktiga spets. En ren seriefinal på Söndag emot Ellos utan Ishizaki och Svensson. Det talar för Kalmar men just nu vet man varken ut eller in, det gäller verkligen att komma upp ett par snäpp och vinna andra bollar och få ordning allmänt på spelet. Det har sett lite vilset ut dom två senaste matcherna. Och jag hoppas verkligen med själen och hjärtat att grabbarna får ordning på det här, annars kan vi glömma guldet och sörja veckovis. Men jag tror på dom, innerligt, och det måste gå vägen...
Den som lever får se...


"Whats with your face?, makin´ us earn the crown"

Kom igen nu Kalmar, visa att ni fötjänar kungkronan.

Söndag

Helgen är över med allt va den inneburit. I Fredags blev det myspys hela kvällen, tv, vin och godis. Riktigt trevligt, sen en god nattsömn till det också. Överlägset.
Lördagen bedrevs med lite hockeydöming, gick som vanligt bra. Men det var lite drygt, ångrar lite att jag fortsatte med det, men man får väl hoppas att suget kommer. Sen var det ju fest ute i Rinkabyholm med SVH Bygg.
En trevlig tillställning hemma hos Andreas som har en helt underbara villa i skön stil. Gammalt blandat med nytt, och allt är valt med mycket god smak i mina ögon. Det bjöds på kräftor, prinskorvar, köttbullar, Janssons, pajjer och hela baletten. Rena julbordet, och spritbuffén var inte tokig heller, vodka, snaps, whiskey och givetvis öl.
Mycket roliga anekdoter drogs underkvällen och jag grinade som en spräckt trätoffel, det var ren och skör underhållning när folket kom igång. Skuggan och jag kändes oss lite dävna efter all mat och sprit så vi lämnade in runt elva hugget, tog apostlarna och knallade hem från Rinkabyholm. Och för er som inte vet så är cykelvägen hem, låååååång. Men hem kom vi.
Idag var man pigg som en mört, laddad inför cupfinal på Skansen då Göteborg gästade oss.
Blev ju tyvärr en tråkig kväll då Göteborg vann efter straffar. Lite tråkigt med straffar egentligen, det blir inte riktigt rättvist, bättre man hade lirat tills någon gjort mål, fast å andra sidan kanske man hade suttit där än.. vem vet?

Imorgon är det dags igen, Calmarrackass spelar näst sista matchen för året, och det är en viktig sådan också, det står ett avancemang på spel. så det e bara börja ladda nu, för imorgon gäller det.
Välkomna ner och hejja fram oss, kl 18.30 börjar showen. Kom i tid och köp biljett.!!

Ha en bra vecka, kör hårt!"


Hjärtat blöder än- Så ljug för mig igen...

Ojdå, inte ett endaste blogginlägg på en hel vecka. Det är verkligen för dåligt, men en upptagen man hinner inte med allt.
Ibland ska man vara glad om man hinner med något, det har varit fotboll, sofflyttande, jobba, fotbollstittande, ja you name it! Men nu har Fredagen sänkt sig ner över min hjässa och det känns lika gott varje gång,
Det har ju hänt en del denna veckan, Arenan överklagas hit och dit, nya turer varje dag.
Kan inte riktigt förstå problemet och allt är väl lite snevridet. Men att folk har ork och mage till att överklaga något så infekterat som Arenan. Här har vi Sveriges bästa fotbollslag som ångar på i Allsvenskan och är överlägsen etta, final i Cupen och igår tvålade man dit självaste storheten själv, Feeyenord. På något sätt är Kalmar Stad personifierat med bakåtsträvan, och det överklagas bara någon ska bygga en friggebod och ha sin ved i.
Det är pinsamt verkligen, det byggs Arener överallt i Sverige, dom poppar upp likt kantarellens framfart i skogarna, men i Kalmar, ja där är det årets tvärnit varje gång ett bygge ska igång. Konstmuseét överklagades, Polishuset överklagades,  Kalmarhems lägenheter överklagdes, Arenan överklagades. ALLT ÖVERKLAGAS!
Kalmar är på frammarsch, hela staden växer så det knakar, det är byggs i varje vrå, men alltid efter förseningar för massa folk sätter sig på tvären. Gör inte det snälla nån, det gynnar Kalmar så det bara smäller om det.
Sen om det inte skötts rätt är inte jag rätt man och säga, men det är märkligt att Borås Kommun kunde punga in borgen för Elfsborg. Märkligt är det...
Höjden av överklagan var väl ändå när Ronny Nilsson ville bygga ett torn med hotell nere i Gästhamnen med skybar och hela kitten, jo givetvis blev det ett jäkla ståhej om det, inga ritningar finns, bara en vision, då skrev något plommon in och berättade att han/hon hade gått där nere med sin hund i 15 år, ja men herregud? Ge hunden ett liv och gå någon annanstans, den behöver också vidga sin vyer som vin männsikor.
Nej, blir det ingen Arenan faller våran storhet Kalmar FF i bitar, makrnadsvärdet sjunger, Nanne drar vidare, spelare drar, ekonomin sjunker, och jag sen står vi där på Skansen och kollar in Grimsås tjonga in 1-0 i 92:a minuten på ett kylslaget Skansen i div 1. Låt inte det hända, då flyr jag kommunen. Och det vet jag fler som gör...

Helgen då? Ja ikväll blir det en myspys kväll, imorgon fest med SVH Bryggarna, och däremellan njuter jag mest att helgen är här, Det är lika skönt varje gång.
Ingen korpen den här veckan, match på Måndag dock, viktig sådan också, vi har hänge på avancemang. Det är inte dumt det, sen har vi också organiserat en sjuhelvetes fest i Oktober, bowling, käk, priser, även där you name it! Kommer blir en riktig blast....
Och Söndag har vi ju också en viktigt händelse, Cupfinal emot Götet. Guld hoppas vi ju givetvis på, men som Nanne säger, varje match jar sitt liv och sin karaktär.. Jag följer den från sektion A, med goda vänners sällskap iförd matchtröja och kavaj dagen till ära...


Då kan det inte gå fel.
Tror jag..

Trevlig helg.

This is the life.

Fredagen har återfunnit sig i verkligheten och i blodomloppet, hemma nu efter en hård veckas arbete, lyssnar på Amy MacDonald, som är en riktigt bra artist. Henns debutplatta This is the life, är ren och skör underhållning för öronen.
Nu är det äntligen helg, en arbetsvecka har betats av och man är en vecka närmare pensionen! Helgen då, ja den kommer väl gå lika fort som vanligt, bara rusa ifrån mig och snart så står man där igen, Måndag morgon och back to work. På tal om jobbet, vi fick ett stort projekt i veckan, Fjärrvärmeverket i Moskogen, ett bygge på 1,2 miljarder som slukar drygt 300 man. Ett gigantiskt bygge som håller på att smällas upp ute i Smedby, Moskogen, där vi fick plåten.
Hjälm och varseltvång, så nu har vi beställt hjälmat, röda såna, som det ska tryckas våra namn på och även den kaxiga texten KFF på. Måste ju sticka ut hakan lite. Har även provat ut lite atbetskläder, luvtröjjor, byxor och nya vinterjacka är på ingång. Så det ser ljust ut, mycket jobb och mycket jobb.
Men det är skönt det. Hade varit drygt att dra benen efter sig hela dagarna, nu är det full fart i ställer.
Nehe, nu inväntar jag Kalle med pizzan..
Fredagsunderhållning av klass de..


Trevlig helg, death or glory?


Glädje, efterfest och calmarrackass

Måndagen har återfunnit sig, och man är trött och hängig efter helgens fester och utflykter,
Aldrig kul att arbeta en Måndag, men det är ju ett nödvändigt ont.
Igår var det ju krogfotbollen, och därmed efterfest på Byttan med käk och vin och alla dess tänkta drycker,
Det var härliga gäng som trillade in en efter en, alla glada i hatten.
Tog mig ett glas vin till maten, maten som dock inte föll mig smaken, men stämingen gjorde sitt så det gjorde inte så mycket. Det blev ett par glas till och vi bevittnade prisutdelning där Sandra lyfte bucklan emot Byttans runda valvtak.
Tjo o tjim i varje vrå natten lång, men vi gav upp runt elva hugget, det var ju trots allt en arbetsdag som väntade. För oss dödliga...
Nu ikväll har vi lirat i Korpen, Calmarrackass tog en ny skalp med hela 10-1, efter en bra match från allas sida.
Jag agerade försvarschef, styrde och ställde, varierade uppspelen med långa och korta, bröt gång efter gång och tog mig en raid då och då och serverade då oftast på silverfat. Men vissa såg inte min speluppfattning och hängde inte dit lädret, men vi gjorde tio, men vi kunde gjort tjugo. Men man får inte allt.
Sen har jag gjort en lite oväntat glad, en liten kommentar som värmde gott. Jag blev glad själv, för om jag blir stolt och berömmer, och dessutom får något tillbaka, då känns det som en mycket bra vänskap. Och dem måste man vara rädd om, och det tänker jag vara. Och sista orden blir, jag är stolt över dig! ;=)

Nu dödar vi den här veckan och njuter av helgen!


Krogfotbollen.

Ja i dag har Krogfotbollen avverkats ute på Södra Utmarken.Jag själv var med och representerade Hamnkrogen.
Övriga lag var, Harrys, Sandra, Verandan, Gröna Stugan, Rasta, Krögers, Brofästet, Helen O Jörgens, Stufenäs Gästgiveri..
Vi vann en match, kryssade en och la resten, inge bra. Vi var på gång, men tyvärr sattes det käppar i hjulet då många lag hade ärvat in många licensierade spelare. Det var klasspelare också, inga white trash, som jag.
Men vi kämpade på. Nu har jag vilat en stund, kl 21.00 är det käk på Byttan sen efterfest hela natten lång, jag käkar bara, sen tar jag mig hemåt, för det är trots allt Måndag imorgon, och då kör vi!!

Mäktigt.

Sitter här hemma, nyss laddat hem Volbeats nya skiva, vi hängde ju backstage på deras spelning i vintras när The Bones hade bemästrat scenen dessförinnan, man får lite återblickar där man stod i scengapet och såg ett fullsatt Vega digga sina nationalhjältar medans vi drack sprit och hängde. Coolt asså.
Deras nya skiva e bra, rejält röj måste man säga. En VÄLDIGT stor kontrast emot Nisse Hellberg. Hehe det e det som är så kul med musik, jag kan lyssna på vad som helst, så länge det gör mig glad. Det är lite det som är tjusningen, musiken finns i alla sorter, och vi får gilla den som vi vill.
Jag äter allt, verkligen allt, utom opera då, fast det måste ju klassas som något annat än musik. Dit går man ju uppsnoffsad, har såna där glasögon som man håller i handen, och folk gråter för det är så vackert. Men exakt vad är vackert? Tackar vet jag en rockkonsert, totalt kaos i publiken, man kämpar för att stå upp, man kan varje text, man röjer, dricker öl och bara svettas. Det är grejer det, men en sommarkväll med Winnerbäck eller något åt det hållet är inte fy skam det heller, eller en sen höstkväll i Oskarshamn när Nisse Hellberg bjuder upp. Men arenakonserter tar priset, jag sluter mina ögon och minns som varma timmarna på Ullevis innerplan, minns folket, doften, stämningen, vågen som gick en sisådär tio varv. Till slut var väntan över, Robbie äntrade scen ut golvet, rök, eld, fyrverkerier och publikens jubel. Nästan 60000 tappra själar som kan varje ord och alsången avlöser varandra. Det är magiskt, man upplever det allt för sällan, men det är värt varje droppe svett, varje krona, varje minut av väntan för det är något man måste uppleva...
Kort och gott, konserter förgyller våra liv, och vi förgyller deras som publiken.
Win win eller vad...?

Hennes ögon lyser, hon har längtat så.

Onsdag, veckorna flyger forbi mig. Vilket jag tycker är bra, synd bara att helgerna går exakt lika fort, om inte fortare.
Man blir lite fundersam nu när vädret tryter, och höst smyger oss sakta in under skinnet. Det blir mörkare och mörkare för varje dag som går och snart är den här, mitt hatobjekt nummer ett, höstjäveln. Den är som salt i såren, den gör mig bara ledsen. Men ibland har man lite ljus i tillvaron, och så är det verkligen nu.
Det tröstar mycket, men hösten är endå hösten. Hur man än vrider och vänder på det så är hösten rent skit.
Lyssnar just nu på Nisse Hellberg, denna underbara rocker,  han gör mig glad med sin rockabilly, han får en glad när gitarrerna gungar och man känner den gamla skaran musik är det rätta....
Det var ju ändå då det började med Elvis, Cash, Jerry Lee och dom andra grabbarna.
Dagens musik är i grund och botten deras, alla genrer alla smaker, det är den tidiga rockens början...
Musiken, kärleken och vännerna, där har ni höstens lycka...



RSS 2.0