En doft av läder.

Måndagen är avklarad, men det var fanimej precis så att det gick. Helgens kalas har satt sina spår, och stora sådana. Men så är det, det kostar att ligga på topp. EM är över, vilket jag tycker är bra, för jag började tröttna lite redan när Sverige åkte ur, men sen fick Ryssarna mig att kika lite med sitt härliga spel. Men när dom sa tack och adjö, nja då fick det va. Såg iof finalen, men annars var det sparsamt. Men det härliga är att KFF är i gång, och då får vi ju Allsvenskan på köptet.
Kross emot Degerfors i Lördags med 6-1, vacklande ibörjan då DIF bvar det bättre laget, sen så växlade KFF ner, åkte förbi och leverade matchen ut. Skönt att se att formen håller iig, men nu väntar nästa prövning på Onsdag då "vi" tar oss an Gefle på Strömvallen. Givet bokad i Salongerna... Jag säger som Nisse Hellberg... ; "Äntligenen väder, äntligen en doft av läder, äntligen rullar bollen igen".
Själva så spelar vi imorgon emot Glömminge, nu vänder serien och vi tar en av matcherna redan nu, för att få ett bättre uppehåll. Som vi behöver träna stenhårt under. För det är mycket som inte klaffar. Men jag tror vi grejjar det, om vi får behålla alla spelare...?

I en stan som aldrig vaknar.

Torsdagen är blott ett minne, nu är det snart helg, veckorna rullar förbi, men någostans mitt i allt så går dom ganska sakta. Ganska mystiskt det där, men man är lika glad när det är helg varje gång.
Love the weekends.
Imorgon är det match igen, emot Södra hemma på Mörevallen. Kan bli en intressant match, Uffe Nordenhem kommer ju på besök till Mörevallen igen. Med ett sargat lag ryktas det om, men med deras bredd i truppen så blir det en tuff kamp. Hoppas verkligen vi kan bjuda upp till kampen, då vi seanste tiden har haft lite problem i truppen som bekant. Men nu är det nya tag igen och jag hoppas alla känner likadant och att vi ska ge Södra ett rent helvete hemma på Mörevallen.
Jag blickar framåt, lägger avtals historien bakom mig. För det ger mig inget att älta det fram och tillbaka. Så nu är det sista gången jag skriver rader om det, jag tror iaf, trots tråkigheterna tror jag att avtalet hade varit en bra grej.-

There are bad times just around the corner.

I'm a gigolo, I'm Joseph
I'm a satellite of sun
I'm everybody that I know
Being known for being wrong
And if I'm not mistaken
This is my heart breaking
I'm a man who threw it all away
Destiny is calling
Telling me to be boring
And I don't care
Anyway
Gonna be nobody someday
Gonna be nobody someday

I'm the demon that you fear
I'm the joker, I'm the thief
I'm a lonesome cowboy rider
I'm the indian chief
Got to watch my figure
Boy, if I get much bigger
They'll stick a pin on me
And I'll blow away
But I get richer
While they take my picture
Taking my soul away
Gonna be nobody someday
Gonna be nobody someday

I'm a moonlight serenade
I'm your bed when you're cold
I'm the captain of Titanic
I'm the passenger in the hall
And from the way I'm thinking
We'd both be sinking
And knew before we sailed away
At the tip of my ego
It's all you saw anyway
Gonna be nobody someday
Gonna be somebody

It´s de-lovely.

Måndagen avklarad, alltid lika gott som jag brukar säga.
Har spelat B-laget ikväll, förmodligen för att jag inte kunnat träna eller för att jag kanske är dålig. Jag vet inte, jag klurar inte, jag kör i stället. Men vi fick iallafall pisk, med 4-2 av Kamraterna ifrån Tvärskog. Dom hade en massa gamla rävar, och vi hade våra "coming people", så med facit ihand så ska vi ta med oss andra halva. Sen gjorde Johnny Puma en sjuhelvetes sippra.. Grant som en vårdag.
Bör också tilläggas att vi endast hade en avbytare, vilket är åt helvete..
Avtalet då? Det har tonats ner lite här på bloggen, jag har inte skrivit så mycket om det. Och ingen annan har kommenterat, det kanske inte var lika roligt när pappa Stene gav nationallarm om att de skulle skrivas namn.
Det kan är mycket roligare att ha möjligheten att inte stå för sina kommentarer, men dom blir ju så patetiska då. Går det på ett ut förresten?
Sen tycker jag man går lite väl hårt åt Nilssons, jag vet verkligen ingen sanning om något i denna soppa. Men jag tycker verkligen inte man ska slå och buffla på Nilssons när man inte riktigt vet. Folk säger sig veta allt och vem, men så länge jag inte vet sanningen så säger jag inget heller.
Men jag vet inte hur man ska gå till väga nu, men det är väl bara att bita sig i tummen och köra på. Sen får vi helt enkelt se, jag har sagt min vinkel av hela skiten, och den står jag verkligen för.
Det som upprör mig mest, är hur man behandlar min gode vän och kamrat Alex...

Rulla eftertexterna.

Ja nu är midsommar ett minne blott. Igår avslutades helgen med en mycket trevlig kväll hos Kalle/Maja.
Det blev grillning, som blev lite sådär, för gasolen var slut och vi fick tända upp den gamla hederliga grillen och kött vs potatis synkade inte. Men när väl allt lirade ihop, var maten delikat. Precis vad man behövde en midsommardag.
Sen kikade vi fotbollen, oh vilken match det blev de. Alla hde väl trott att Holland skulle mosa Ryssarna, men så blev ju verkligen inte fallet. Tycker alltid det är kul när det kommer underhuggare och tar för sig, som forwarden och vänsterbacken, klockrena lirare som nu förmodligen har en fin framtid framför sig. Och sen hela kollektivet då, jag hoppas verkligen att Ryssarna vinner EM.
Sen tog vi oss in till Krögers och slog oss ner och beställde in lite goda drinkar och ett par öl, disukterade allt mellan himmel och jord och jag blickade då och då ut över Larmtorget och insgå att halva världen är och trängs på Strand.
Och det har jag verkligen inte mycket til övers för, trängas i barer, stå i kö i timmar, usch fy faen, det kan ni ha för er själva.

Sen har vi ju avverkat Karnevalen också, lika roligt som alla andra år. Man kan väl summera helgen som mycket bra, dt har varit god mat, god sprit, goda vänner och i största allmänhet mycker trevligt. Ibland önskar man att det är så varje helg, men å andra sidan hade jah aldrig orkat det.
Nu tänkte jag ta mig en dusch, och fixa lite. Sen bär det av emot barndop, sen är det slappa och sn börjar allvaret igen...

Kolla gärna in Anders bilder ifrån Karnevalen..

www.xstudio.se...

Och avtalet, det får va för idag, orkar inte bekymmra mig...

"Forget this case, and fuck the truth, i won´t come back no more
And to this world of stupid lowlifes, I guess you never understand."

Midsommar, Påryd och konflikter.

Hemma nu igen efter två dagar i Påryd, där det har varit fullt ös. Som alltid runt midsommar flaggas det högt i Påryd och hela byn dansar och ler, det är fest i vajre vrå det går att festa i. Helt underbart.
Blev många trevliga skratt hos mitt andra hem, hemma hos Fam. Danielsson, det bjöds också på Captain Morgan, Karoeke, gitarrspel och många gamla skörnor. Precis som en kväll i Påryd ska ha..
Sen var det ju karnevalen, årets grej i byn  verkligen. Vi hade bestämt oss i år för att köra "Uggla- Vart fan är mitt band?", blev en rolig resa med musiken och lite spex, vi vann inte dock, det gjorde några andra som körde något tema på Ljungbyholms Läkarstation. Men kan inte ana hur kluriga en del på på att komma på teman, alltid lika kul och förväntansfullt.

Sen har vi ju den heta potatisen just nu som det kommenteras hej villt här på mina lilla sida.
Just nu verkar Nilssons vara en väldigt het punkt, vilket jag tycker är fel. Det blir nu verkligen orättvisst att dra alla över kam, eftersom när man snackar med folk i byn så dra inte Nilssons in alla i den här grejen, det är väl bara här man vågar skriva eftersom det inte finns något krav på namn egentligen, det blir ju publicerat ändå. Det tycker jag är fan åt helvete, så. !KOMMENTARER UTAN NAMN UNDANBEDES!
Annars står jag där jag står, tycker att avtalet kunde varit bättre, lite snyggare, lite klokare. Nu har det blivit en soppa som inte är rättvis helt ut. Sen vet ju inte jag allt givetvis, men jag anar hela tiden och jag bygger väl upp min egena sång om det i huvudet, men jag ger er inte allt fullt ut, men någoting är fel, det vet vi, men frågan är vilken väg som ska väljas?
Snygga upp avtalet, gör det vinnande för oss, annars kan vi lika väl skita idet, eftersom hittils, har det bara ställt till stora problem...

Together.

Ja, nyss hemkommen ifrån matchen ikväll emot Torsås. En match vi är med i till dom gör 1-0, då klappar det igenom fullständigt. Det blir som om dom slår av oss benen, dessförinnan har vi krigat på, skapat, peppat och verkligen gett oss fan på att det ska gå. Vi är inte ett lag längre, vi har splittrats i två läger. Ett för, och ett emot låneavtalet. Det har gjort oss till ett kraschat lag, som inte jobbar för varandra. Lite synd att också att det kommer i ett sånt läge när vi är på gång, vi hade en trevlig Lördag och svetsade ihop gänget en heldag, sen görs det en fenomenal match emot TImmernabben och alla sliter som djur enligt rapporter. Då var vi på gång, ett lag, en maskin som jobbade för varandra. Nu har allt blivit uppdelat, för att vissa är för, andra emot. Jag tror inte det gynnar oss alls, jag tror det stjälper oss något radikalt.
Alexander som gjort allt för Påryd i dom fem år jag varit här, han tränar alltid, han kör alltid ut, han drar ihop fester och han umgås med alla i princip i laget. Mer eller mindre, han är Påryd nästintill. Han slår vi av benen på när vi lånar Pontus, inget är Pontus fel, utan hela grejen. Det har kapat oss, delat oss, splittrat oss, gjort två delar av ett lag som en gång lirade för varandra. En god vän hade läst en intevju med Freddie Ljungberg om hans tid i Arsenal, innan varje match så kramade alla spelare om varandra en efter en, och sa samtidigt i kramen "Together". Det bygger en lagmoral, och det gör inte ett låneavtal. Nu har vi, efter avtalet, förlorat två matcher, med mycket och det har splittrat oss verkligen. Ingen spelar för varandra, och jag vill undrar vart det ska sluta. Och framförallt, vad händer med Alex???
Jag tror jag vet, och det är INTE bra.

Downtown of nowhere.

Måndag igen, en helg med fullfart. Härligt det, man lever bara en gång.
Har precis lirat lite boll några vänner, det blev lite impuls verkligen. Skulle bara ner och se mitt favoritlag i korpen Calmarrackass och det visade sig att i matchen efter så saknade det laget motstånd, så Calmarrackass ställde upp i en plojmatch med mig vid rodret. Kul som fan, vi vann med 6-1 och jag gjorde själv en balja, sen snurrade man upp dom och serverade Sjöbäcken, delikat.
Verkligen skoj!!
Mycket kommentarer på det förra inlägget, delade såna också. Men det är väl poängen med frispråkigheten, man får tycka och säga det man vill. Och det är bra, debatter gynnar alltid. Men jag håller på min väg och så kommer det bli, men det kanske kan finnas ljuspunkter om man sköter det på rätt sätt. Sen vet jag inte vad som har försigått i kulissen, det låter jag vara osagt. Men jag står för de jag säger. Nehe duscha nu..

Swallow the pride.

Hemma nu efter matchen idag, tyvärr blev det bara kryss emot Läckeby. Liten av en sexpoängsmatch som det heter, men vi spelade uselt. Verkligen uselt. Men vi glimtar till ibland och tar oss i kragen och rullar boll, annars blir det total kaos. Ingen ordning i någon lagdel, vi blir för långa och lyckas aldrig bita fast oss i anfallen. Så vi backar får agera jojjo hela tiden, och sånt tär. Tro mig. Men vi krigar iaf, det är det vi ska ta mig oss från denna matchen. Sen bör vissa ta sig sig rejält ikragen för det hängs åt helvete för mycket med huvudet och det ageras fel. Jag gjorde inte min bästa match för säsongen idag, men jag försökte iaf. Det gjorde alla, men ibland märks uppgivenheten alldeles för mycket. Det sprider sig. Tyvärr. Men det är bara att ta nya tag och köra på.
Sen har ju det tydligen blivit något utbyte med Nybro IF också, vilket jag tycker är helt fel. Det kanske inte gått så jättebra iår hela tiden, men unga grabbar har lotsats in succesivt och gjort mycket bra ifrån sig. Och IFK är lite i en övergångsperiod nu när det kommer duktiga grabbar underifrån och som en vacker dag kommer bilda ett formidabelt A-lag. Men nu har ju då ett låneavtal skapats och kostat pengar, och det är lite att slå undan benen på vissa grabbar. Dom har varit med och huggt i A-laget, gjort vissa matcher från start, och känt på hetluften. Då skapar man ett låneavtal med Nybro. Som idag, Pontus våran gamle målvakt fick ta plats emellan stolparna, och Alex som gjort bra ifrån sig sitta vid sidan om. Fel anser jag, målvakten ska vara tryggheten och han har gjort jättebra matcher. Någon tabbe har det blivit, men vi är inte mer än männsikor och det är INTE därför vi ligger som vi ligger. Snarare något annat.
Jag har verkligen inget emot Pontus på något sätt, kanonkille och han gjorde bra ifrån sig idag och krigade och styrde. Men någonstans blir det fel när man lånar in folk och det är verkligen inte rätt väg och vandra för IFK Påryd. Man måste välja väg nu, och satsa långsiktigt och kanske behöva åka ur 4an för att sen kunna starta en ny era. Jag vet inte vilket som är rätt eller fel, men jag känner verkligen att låneavtalet är konstgjord andning, och jag tror att det har inte spelats med rena kort hela vägen. Satsa på dom egna och gör det i ett längre perspektiv, det är vägen att vandra...


Kalla det drömmar om du vill.

Jag känner värmens varma vindar i Januari
Jag känner sommaren är på gång i April
Jag knäpper upp när frosten nyper till
Kalla det drömmar om du vill

Jag letar blommor i min trädgård mitt i vintern
Jag sätter båten i sjön strax efter jul
Jag vill alltid tro på en ljusare tid
Kalla det drömmar om du vill

Jag minns du sa att det man önskar kan slå in
Så jag blundar och önskar lite till
Trots att du lämnat mig så dukar jag för två
Jag blåser dammet av ett fotografi
Och jag blundar och låter tiden stå still
Kalla det drömmar om du vill




Äntligen en doft av läder.

Då var man hemma igen efter en vecka på Cypern, Aiya Napa närmare bestämt. Varit en grymt skön vecka med beachslapp och god mat. En trevlig ö, Cypern. Ganska perfekt faktiskt, Spanien är ju Spanien, ganska jobbigt folk som ska sälja det mesta, likadant på Kreta, med Cypern var lugnt på den fronten och ett trevligt folk.
Bodde på ett hotell som heter Pavlina, ett ungdomshotell ganska nära city. Träffade många sköna prickar där, festsugna sådana. Själv höll jag mig lugn, det blev några groggar varje kväll mest för grejen och sedan vin till maten. Ganska överlägset. Maten är också delikat där nere, en smarrig 3rätters för knappa 200 bagis. Småpengar när man e på resande fot.. Resan var iaf mycket bra, förutom att jag flagnar bort hela min vackra bränna. Usch.
Nu är man back in town iaf, och ikväll väntar fotbollsträning igen. Ska bli skönt att komma igång igen, sen är det match på Torsdag. Och ikväll spelar ju vårat fosterland premiären i EM! Det är inte fel..

Tear it up again.

Måndag morgon, återigen, det är inte skitkul. Men idag gick det något lättare, beger ju mig emot Cypern idag.
Så man studsade nästan upp, har jobbat tre timmar. Eller jobbat var ju också att ta i, jag var mest där och pekade lite.
Nu sitter jag hemma, lyssnar på Takida och packar. Dessa Takida, dom har etsat sig fast i mig. Deras spelning trollband mig verkligen, men det är väl så antar jag, att man måste se en livespelning för att skivorna ska bli ännu bättre. Det var precis så det blev för mig, man lyfter fram liveminnena nu när man hör låtarna. Och det är ganska trevliga minnen som rullas upp.. Man vill tillbaka. Som jag sa till en god vän när vi satt och gottade oss på Springbreak; "Så här skulle jag kunna sitta livet ut, goda vänner, pilsner, underbart väder och livemusik". Det finns inte mycket som slår det.
18.05 lyfter vi ifrån Växjö, dessförinnan blir det bil till flygplatsen. Nu ska jag packa vidare, städa lite och njuta ett uns av solen också...

"Hon är tuff som en tiger, mjuk som ett lamm, bytter alla håll och vänder bakofram.
Och för göra en lång historia kort, hon har gett mig ett tufft jobb"!

Ha en bra vecka, så ska jag göra vad jag kan där nere...

en underbar lördag.

Lördag blev som förväntat, helt underbar. Stekande sol, en fullsatt Skälby, god öl och massa vänner överallt och lägg där till underhållning av hög klass. Dagen började iaf med en sväng på stan, en pizza på Nya Italia och en pilsner i lördagsruset. Lite inhandling av kläder var också på agendan och det löstes rätt fort även vi hade lite problem med att hitta något till Mange. Men MQ gjorde sitt och saken var klar. Sen laddade vi upp här hemma hos mig med pilsner och god musik och tog en cabbe ner till Springbreak vid 16, kom precis lagom till Sven Ingvars början av finalnummer. Såg dom låtarna jag ville se.. Klockrent. Sen blev det öl i tältet med alla vänner, folk överallt som man känner också. Man känner en del. Solen värmde så gott och man kände sommarens ljuva vindar och man kände lite inombords att nu är sommaren här. Helt underbart. Kl 18 lirade nästa hjälte, Nisse Hellberg. En bra spelning verkligen och jag och Kalle Mag röjde röven av oss, och precis framför oss röjde tre tjejer rumpan av sig också. Gansk kul att se att publiken är så blandad, dom kunde alla texter. Efter Nisses spelning så fixade jag autografen till morsan, och blev rätt glad när jag ringde och berättade de. Éfter det blev det mera öl i tältet och satt där ända fram till att Takida började nalkas.
Sen blev det röj, fy faen. Riktigt riktigt bra var dom, har inte haft så mycket över för Takida, men deras spelning igår gör att jag lyssnar på dom i skrivande stund. Det var riktigt bra.. Inte riktigt den rocken jag söker kanske, men spelningen höjde allt många snäpp. Hela Lördagen var underbar, och jag hälsade även på BYB Nicke Borg och han signade en 100lapp, ganska coolt faktiskt...

Mer Springbreak åt folket....

RSS 2.0