Oh.

Helgen har snart tagit slut, har precis bevittnat KFF piska på Sundsvall duktigt hemma på Skansen, det röda tåget fortsätter sin kurs emot Guldet. Underbart så det värker i lederna.
Annars har helgen mest varit underbar, Fredagen blev lugn och jag låg mest och tittade på TV som sig bör. Skönt att vakna grymt pigg på Lördagen, då vi hade bestämt att inleda denna ledig dag med en stabil fika på det kära Lotsen.
Sen var det avfärd emot Robban, mina gode och trevlige tatuerare där vi för dagen skulle gadda i en koifisk. Den bilden ser ni underhär, det är bara att betrakta verket. Det gick bra som faen, lite smärta när han kör i armvecket och i slutet av hela gaddningsperioden, men vill man bli fin så får man lida pin som det så vackert heter.
Dagen till ära så spelade ju den underbare Nisse Hellberg på Forum i Oskarshamn, staden gud glömde kändes det som.. Men han gjore magnifik spelning och vi öste längst fram och han skrev senare autografer och delade ut plektrum till oss, och morsan var så upprymd och fick både pussar och kramar av honom, jag trodde nästan för en stund att hon skulle gå upp i limningen, men så blev inte fallet. Vi drog oss hemåt i jag var istan runt halv tre, glad och berusad av både det ena och det andra..
Dagen Söndag har spenderats med fotboll, käk och sen allsvenskan, och helgen har varit precis som den ska, givande på många sätt..
Alltid skönt att sätta såna fullträffar...

Nu biter vi tag i veckan!!

New shit.


Say Hi To Darkness, Goodbye To Lies.

Sitter här i regnets framfart, inne dock. Funderar på fotbollen, alltså IFK Påryd.
Där det har blåst storm, orkan, likt Floridas orkaner som drar fram och skadar staden och dessa civilisation orehört.
När jag blickar bakåt är det som om det har dragit över en sådan över det lilla samhället Påryd.
Allt det har med det förebannade avtalet har förstört så mycket, det splittarade upp sammanhålling så som jag kände det, det gjorde hål i atmosfären och tryckte tillbaka folk långt ner i moderskeppet. Men till vilken nytta och pris?
Jo så här med distans är min uppfattningen att det gjorde steken sur, inte salt som kanske var tanken.
Jag har lagt ner, orkade verkligen inte med skiten, och att behandla folk så som det blev, nja det är inte min melodi.

Nu e jag tillbaka med resten...

När väl detta avtalet kom upp på tapeten tänkte jag, "Fan, det kan nog bli bra".
Ett uns bättre tryck på träningarna, för tekiniskt sätt ska det ju bli ett högre tempo och speler en aningen bättre.
I korta drag bättre kvaltiet. Men det faller ju ur ramen då inte spelarna är med och tränar, det gör sig inte själv rättvisa, dt blir helt enkelt fel. Det är lite som när Lindsdal länar in Kalmar FF spelare, det blir ju inte direkt relevant varken emot motståndare och egna spelare. Det är fel på alla sätt. Det är konstigt att alla som man snackar med tycker det är verkligen fel väg att vandra, men det finns folk som höjer det till skyarna, och det är inte direkt att tänka långsiktigt.
Den rätta melodin i mina, och andras värld hade varit och kriga på med det matrialet man har, och sen agera utifran det och ta smällarna som det kommer. Och hade man åkt ur, ja då hade man gjort de man kunnat och fått stå för det. Men då hade man börjat om och slussat in dom unga ett snäpp till...
Men nu säljer man själen och dom som i själva verket vinner på det är Nybro, inte IFK. Det har ju bara skapat problem enligt min mening och delat samhället i två läger. Folk har dragit sig ur styrelsen, det finns gamla goda vänner som inte snackar med varandra. Och det fick man på köpet..
Sen nu tuggas det om att vi som tagit avstånd till det här igenom att inte träna och lägga skorna på hyllan för året är "rädda för konkurranssen", men där sket ni allt i näven, jag kan bara tala för mig själv, men jag har lirat i Påryd i 4 år, suttit på bänken mycket, spelat i blaget, varit med i karnevalen, suttis vakt på badet, ordnat fester och grejat. Jag har krigat  så mycket jag har kunnat och har spelat ordninarie emot slutet, men nu när folk som INTE tillhör laget ska komma in som några stjärnor, nej då rinner min bägare över. För jag har kånkat land och rike runt  (hur kul var det när man åkte tio mil till växjö, enkel resa, och inte fick spela ett skvatt??) och gett min själ till laget och gjort det jag kunnat och ska man då ta in någon från en annnan klubb när man har ett ungt gäng med kommande lirare, nja då är man på fel bana och tänker inte längre än tårna räcker. Det visar ståndpunkten i tänket och sånt vill inte jag delta i, och det är just därför jag skiter i det. "Man har det man har", heter det, och det är precis dom orden det skulle agerats med, inte sälja själen och dom ungas framtid till något 0481 gäng, som behöver lufta sin spelare...


Dreams of you.

Nu är arbetsveckan igång igen, var ett tag sen jag skrev, men jag säger som DDT, det måste finnas något att skriva om.
Kalmar FF har hunnit med mycket under denna tiden, spöa på Bajenbärsochrakadebrudar på Söderstadion i Cupen och därigenom gå till final i Cupen. Sen var det GAIS tur, där vi hängde in 4 baljer bakom Dime. Det liksom flyter på...
Sen så är ju Arenan klubbad i alla möjliga nämnder och kommunskit, men tydligen, om jag fattat allt rätt så är det 3 veckor tills beslutet gäller med allt va det innebär. Så det går att överklaga, men jag hoppas verkligen ingen har mage att göra det nu när det trevats så länge fram och tillbaka i över ett år. Men vi hoppas på det bästa...
Nu är det match på Torsdag emot Gent i returen, sen Gifflarna Sundsvall hemma på Söndag, Uefacupen och Allsvenskan inom loppet av 4 dagar, det är precis så det ska va.
Och nu med stryptag runt SM-Guldet så blir det ett uns roligare att kolla KFF.

Annars flyter det på, det finnas alltid saker som gör oss glada, typ, pengar, kärlek, vänner och underbara tillställningar.
Det är precis så livet är nu, pengar finns iochmed att de var lön igår, kärleken finns där, men jag avslöjar inte mer, vännerna underhåller mig varje dag och jag hoppas jag ger dom samma sak, det verkar så iaf, och underbara tillställningar är ju KFF, sen väntar ny gaddning på Lördag, och det följs upp med Nisse Hellberg i Oskarshamn. Mycket saker i rörelse och känslorna som sparkar lite överallt...
Satt precis och klurade lite på folk som nämnt min blogg när vi setts ute i krogsvängen eller bara på en kallvind, att dom läser den ofta. Och idag, via några roliga SMS så hade det gjorts en återblickar och det blev nästan lite nostalgi, och jag har en förmåga att minnas dofter från tider bakåt i tiden, och precis när det här uppdagades så kände jag doft från den tiden. Härligt, men sanden tog det sin väg.., tyvärr.
Men det är iaf kul när man får lite feedback på allt skräp man skirver, även om det kommenteras dåligt så får man det på andra sätt. Och det är verkligen många oväntade männsikor som berömt och flaggat för min blogg, det värmer verkligen extra nu, när man plitar ner sina tankar och rader anförd av The Refreshments...
Det får en att skriva en gång till, och en gång till och en gång till... osv...

Jag hoppas att raderna kanske träffa er någon gång..

Nu blickar vi framåt emot fotboll, kärlek, pengar och dom där vännerna...



Whats my motivation?

Onsdag mitt i veckan, snart Fredag, alltid gott. Robbie Williams skiva Rudebox görgyller tillvaron, dammade av den då jag tyckte att den varit borta i mitt liv alldeles för länge. Den är skön, men fick väldigt dålig kritik av resencenterna. Men så är det väl, antingen gillar man något , eller inte, inga mellanlägen här inte.
Ikväll är det tänkt att Mangan och jag ska äta lite tacos och kolla landskampen, kan bli en trevlig tillställning även om kanske landskampen är en aningen B . Men ändå gott på något sätt.

Och det ljusnar på Arenafronten, det var väl ändå på tiden! Nu klubbas det väl förmodligen på Måndag om jag fatta allt rätt, men sen ska väl något ljushuvud säkerligen överklaga det också, så är det ju alltid i Kalmar.
Det kommer bli ett rejält uppsving iaf för Kalmar, man blickat ju redan fram emot alla matcher, konserter och arrangemang som kommer hållas på Arenan, det kommer bli en helt ny vinkel på allt. Så gott e det, sign me up för ett årskort iaf. Hoppas bara den står klar 2010 som dom pratar om, behöver dom hjälp med att bygga, så ring, jag kan det mesta... Eller?

Imorgon möter våra Hjältar Bajenbärsochrakadebrudar på Söderstadion i Cupen, tuff match måste man säga, Kalmar känns lite svackiga nu och det känns inte alla tryggt och man hoppas ju för guds skull att saker och ting blir bättre nu, man vill ju aldrig rasa på upploppet. För mig finns det bara guld, ingen minns en tvåa som dom säger.
Och att Ellos ska ta guldet finns inte, speciellt inte Mobaeck, han kanske har spelat full i Allsvenskan också? Vem vet??

Act one is about to begin.


Running out of turbo.

Måndag. Helgen var en trevligt tillställning, en sväng ute i nattlivet i Fredags osm bjöd på det mesta.
Lördagen var lugn, hänge lite på stan, gled mest runt, satt med grabbarna och snackade skit på Harrys eminenta uteserving. Kvällen var vigd åt Kräftskiva i Sandslätt, Alsterbro, ett uns offcity, men det blev verkligen en lyckad tillställning, mycket folk, mycket sprit, mycket snaps och mycket kräftor, men jag grillae i stället. Det där med kräftor är inte min grej.
Men det blev rock n roll på kvällen, och alla var besrusade av den hemmagjorde snapsen och det ble månag roligare scener. Vi tog oss hem i Augusti natten lugnt och säkert, anförade av Maja, Kalle slaggade i framsätet, jag malde ner en pilsner och pratade nog en aningen för mycket. Väl hemma var jag hungrig, tänkte ta lite fyllekäk, men kön avskräckte mig, tog ett varv i stan, tittade på folk, men begav mig hemåt ganska snabbt..
Söndagen blev tillfreds med fotboll på Utmarken, lite skott, ett par inlägg och sen givetvis stress, detta underbara och enkla spel... Sen spelade ju KFF hemma emot ÖSK, och det blev verkligen ett riktigt plattfall. Tyvärr så kammade vi ju bara en pinne och det gynnade verkligen inte guldstriden, men vi är med. MEN det gäller nu att få ordning på laget och det känns någonstans som att Cesar saknas, men de där kan Nanne bättr än mig.
Ikväll har jag varit och lirat Korpen, i Calmarrackass, där alla goda vänner lirar, blev i dag seger med 4-3, själv stänkte man dit en kasse på volley och sen krigade vi på och lyckades dra det längst strået, Gott.
Arenan verkar bli verkligeht, men som jag sagt innan, jag tror på det då jag kliver in på den, innan dess känns det verkligen långt bort, men man måste säga att musslan öppnade sig lite mer idag iochmed uttalanden av Kalmar Kommun och Arenabolaget. Ska bli intressant att följa detta..
Såg en bunt höjdare i Arenafrågan på Byttan i Fredags, kanske firade dom framgångarna?
Ja vad vet jag?

Billion Dollar Baby

"I´ll be the boy with the big guitar, The rise and fall of a shooting star, Never claimed I was the sharpest tool, But now I do"

"I don´t wanna live to reverse my life, I had it coming cause of my lies, I´m not about being number one, But I´m so afraid that I´m right and you´re wrong"

"One step forward and two steps back, There´s a million ways to get a heart attack, Because fo you"

"Give me some time, I can never be complete, Give me a sign, I am in too deep"

"If we can take all this outside, It just a walk, Run and hide, One by one, You idiots I take you one by one"

Back on the juice

Söndag eftermiddag, Strand ligger framför oss, men jag tror jag avstår idag.
Kasst väder, lite smått bakis från i går, sådet blir passivt istället. Ska ner och se KFF på Harrys sen tänkte jag, lite lagom Söndagsunderhållning må man säga. Ledig imorn med, så då kan det vara gott att vara pigg och glad som choklad.
I Fredags var vi på Klämman & Bulten, riktigt roligt var det, men inte lika vasst som lånta fjädrar, två skilda saker iof, men kan säga att båda akterna drog med sig garv, Klämman och bulten blir lite mer lokalt, det blir mer äkta. En trevlig tillställning förutom regnet då, men vi klarade oss bra ändå.
Igår blev det lite grillning hemma hos mor, med brosan och hans familj, trevligt som bara den, drog senare hem till Kalle där vi malde musik och hävde pilsner, vi drog senare till Harrys och minglade runt lite, mycket folk var det, och många känningar. Precis som det ska va, och snart är det match emot Ljungskile, 3 nya pinnar och jag tror KFF vinner med 4-0, Ingelsten 2, Rasmus 1 och Bagarn 1. Där har ni det...
Nehe, ryggläge i soffan nu...

Catch ya on the flipside.

Saved by the bell.

Fredag, denna underbara dag, som idag inte blev fulldag, vi la av vid halvtvå tiden då vi hade avklarat det mesta på agendan, har previs vilat en stund och känner mig pigg och fräsch.
Har varit ute och sprungit två dagar i rad för att hitta en bättre form, och mina lår är inte av denna värld just nu, men det är priset man får betala. Men idag har jag vilodag, man ska tydligen ha det läste jag någonstans. Så imorgon blir det nya tag...
Lyssnar fruktansvärt mycket på Backyards nya vax, den har inte släppts än men dom har lagt ut den på MySpace och nya skivan är riktigt bra, mer Backyard än förra skivan, som enligt dom själva stressades fram för att dom ville ut och spela, lägg av med det, denna skivan är ett mästerverk.
Ikväll ska vi se Klämman och Bulten, det blir nog många glafa skratt, ska bli skönt att garva av sig lite, och det fick man göra igår iaf, såg Thomas Petterssons standup på Larmtorget efter att vi hade sett Kalmar FF piska upp Ellos med 4-2, men han iaf, höll hov i 45 minuter och det var skratt mest hela tiden. Verkligen underbart, och så är det ju Stadsfesten, men vilket plattfall, verkligen inget bra program dom hade att komma med iår, det enda som lockar mig är Thomas då, och sen Henke Lovens trio i kväll, men det missar man ju....
Påryd gick jävla och vann igår, kors i taket, stoppa pressarna, jag som hade tänkt att träna nästa vecka efter min lilla semester, och nu lär det väl bli så att " nu kommer Stene, när vi har vunnit". So fuckin´what, I´m a winner".
Så är det, och Söndag intar vi Strand för sista gången, i fulla kostymer, är inte livet härligt just nu, och det finns en sak som glädjer mig extra och det bultar lite snabbar också,,,
Thas all she wrote...

Love Supreme

"All the best wimmen are married all the handsome men are gay..
When there´s no love in town this new century keeps bringin´you down..."

Tisdag, har precis varit och käkat på Gröna Stugan, en delikat, supergod Entrecote. En riktig mumsbit, och precis som jag ville ha den, då blir inte livet bättre.
Igår var det ju meningen, enligt mig att jag skulle varit ledig i förmån för min bakfylla, men så blev inte fallet, det ringde vid 06.45 och det var bara att ta tjuren vid hornen och pallra sig upp. Det funkade, men inte vädret, det regnade något kopiöst som ni kanske vet? För att inte snacka om idag, fy fan, det har blåst, det har regnat, och det har blåst och det har REGNAT! Som en dränkt katt, men det har man igen för att man skulle vara kaxig och jobba istället för gymnasiet.. Ajaj!
Ah, ja stortrivs annars.
Sen var det ju match igår, KFF besegrade AIK, och på ett sånt underbart sätt så man blir ju helt till sig, tidig ledning, sen vändning av AIK, sen så tog vi taktpinnen, och vände till 3-2, och Ras hängde dit en otroligt vacker frispark, det var så det kilade i flanellen...
Söndagen ägnade vi ju åt Strand, lika lyckat denna gången, speciellt bandet, eller duon som heter Stereo, dom röjde på bra och vann mitt hjärta när dom rev i gång med Hellacopters- I´m in a band. Då var man såld, sen att dom avslutade med det helt underbara alstret Angels av Mr Robert Peter Williams gjorde ju inte ett skit...
Så gott det kan vara och leva ibland..

Nämde jag förresten att det har regnat och blåst i dag? Nehe, jag misstänkte det....

Lies.

Gårdagen blev passiv, i förmån för Strand ikväll, detta underbara hak. Var bara hemma igår och vilade, sen var det ju inbokat Lånta Fjädrar. Verkligen trevlig tillställning dom har ordnat till där, allt man kunde tänka sig, popcorn, läsk, vin,öl, mat, godis, ja i stort sett allt. Och sen sån trevlig inramning också, den inhängade park med små stigar och bänkar lite här och var, och sen en scen, utplacerade trädgårdsstolar med nummer på, folk överallt och solen sken efter en hel dags regn. Det värmde gott. Lånta Fjädrar var en klockren skrattparad där framförallt Robert Gustavsson är en virtous, han håller hov och allt han gör i detta lustspel blir stora skratt i från oss, i publiken. Det är riktigt bra verkligen, och tiden bara rinner iväg och skratten förlöser varandra. Mästerligt..
Vi satt långt bak, men såg klockrent, ljudet var kasst i början, men det repade sig fortare än vad jag kunde ana, och jag kan verkligen rekommendera tillställning, hur länge den nu håller på, det vet jag inte.
Men verkligen värd att se...
Idag är det Söndag, lyssnar på Backyard Babies första skivan, riktigt skön, den har tyvärr lyckats gå omärkt förbi mig, men nu ger jag den en chans och den kliver in under mitt skin, speciellt låtarna Lies och Love, sköna akustiska alster..
Ikväll erövrar vi Strand, IFK Påryd möter Blomstermåla, utan mig, så är det nu, ibland trampar man i fel spann, och då tappar man kraft. Klura på det, så är jag på Strand...

En fredag med lagom fest.

Ja, Fredagen blev urtrevlig måste man säga, först lite öl hemma hos Christian sen traskade vi ner till farsan där folket väntade, inte på oss, utan på kvällen. Det blev välkomstdrink, öl och ett gott gäng drog storys från way back in the time. Man njöt, man lyssnade, man garvade och man insåg att grabbarna har varit med om ett och annat. Sen börjar man tänka, kommer jag ha såna storys när jag fyller 60? Hmm, svårt att veta.
Det var iaf underhållning av klass.. Sen blev det käk, delikat hemlagat, sommrigt och allt avslutades med en god tårta och kaffe, för dom som dricker då vill säga. Jag agerade för att tag mest servitör och bartender, vilket jag verkar vara en hejare på, Pie har en förmåga att växa sig lite stor vid tillställningar, och då blir jag hans bitch.
Det skulle vara kaffe, hämta tårta, fixa socker, hämta en öl, gör oss tre groggar, höj musiken, fixa det, osv....
Men jag redde ut det och lurade han med kaffet, han ska alltid ha socker, men jag skippade den biten, men han märkte väl inte och surplade i sig hela baljan. Sen blev festen mer till ett mingel, lägrena började släppa och alla blev en stor familj som delade tankar om allt och ingenting, spriten flödade på och jag själv hann knappt med att dricka, då jag agerade bartender. Men jag hade igen det senare, bra form emot kvällen...
Vi tog oss en taxi hur eller hur, ilfart till Harrys där folket sviktade, men en GT blev det och sen drog vi iväg till Bistrobar, där Widlund och Lasse J satt, även Marcel och Abiola och några andra FF valpar, vi slog oss ner, tjötade lite, det blev nya storys och jag och Marcel snackade om hur han trivdes här, och det går att prata med honom, då får man använda en blandning av svenska och engelsk, men det är verkligen inga problem.
Pie, Christian, Lasse J, Widlund drog vidare till Mollys, Mange och jag gick, till våran fästning, våran borg, våran arena och avslutade kvällen med varsin grogg, sen knallade jag hemåt i Fredagsnatten eller ska man säga Lördagsmorgonen...?

Jag vet inte, men jag vet att jag ska på Lånta Fjädrar och för er alla, är det fri lek idag!

RSS 2.0