The Salongs.

Jaha, onsdag idag och det innebär egentligen ledigt från fotbollen. Men idag är det träning för Kalmar FF spelar Cupfinal mot götet imorgon, då får allt Påryds träning så vänligt flytta sig så att grabbarna kan gå på Skansen och äta varmkorv.
Själv så laddar jag det näst största artelleriet  imorgon Torsdag, och beger mig tillsammans med en vän till Harrys VIP invigning av bowlingen och den nya sportbaren. Mycket trevligt hoppas jag det blir och att man får flagga högt med en och annan strike.
Fredag laddar vi det allra största artellertiet, då smället det som högst i Harrys källare.
Då har jag och mina parallelslalompolare bokat in oss på salongernas vackra vy med bord, bowling, käk, sprit, öl och tillochmed nachos. Sen tar vi ett par snesteg på dansgolvet, vilket ändå slutar med ännu en grogg.
Nja, vi får se det där..
Fick en ny inbjudan till invigning idag, Ernesto satsar nytt, ska tydligen öppna sportbar dom också och köra lite mer schlager där för att dra folk. Känns i mina ögon lite sent på tänkt med tanke på att Kalmar kryllar numera av sportbarer och sen konkurrera ut Harrys bowling är nog att bita sig lite i tummen. Men dom har säkert sin egena lösning på konkurrensproblemet.

Nu ett par mackor, packa och iväg till träningen.

"Och allt som jag trott hur det ska va, har jag slängt överbord eller tagit tillbaks."


Tjohej...

My Demonic Side

Jaha, på Kim Nilssons begäran så bloggar jag i sta att igen. Har legat lite lågt med det, för det har varit fotbollsträning, jobba över och leva sitt egna liv.

Söndag i dag, och vi har spelat match emot Blomstermåla IK hemma på Mörevallen. En kamp som slutade 1-1 efter varsitt mål i varje halvlek. Vi började matchen starkt och hittade vårat spel ganska snabbt. Fina kombinationer och ganska vassa målchanser som vi inte lyckades förvalta. Tycker även vi borde haft en straff efter att Slanan blivit nedtryckt två gånger efter våra hönror. Men domaren var riktigt vajjig matchen igenom. Norbapojkarn tar iaf ledningen efter dryga halvtimmen genom Andreas Kling, där gästerna får med sig en frispark som känns duktigt mycket som det skulle vart vår. Det blir en omställning och Kling kommer fint i djupet där vi kanske blev en aningen passiva. Tyvärr, Men vi repar oss och spelar vårat spel och spelar stundom riktigt fint.
Andra halvlek bjöd inte direkt på något skönlir, det enda var väl Slanans dribblingsraid från högermittplan ner till vänster hörnflagg som är värt och nämna. 1-1 kommer med kvarten kvar. Johan får bollen vid bortre och sular på ett skott med bra kraft i som räddas av någon av deras backar, Johan dunkar därefter in returen med besked.
Därefter kändes matchen ganska död..
Alex bjöd på några riktigt fina räddningar idag. Kul och se..

Annars har helgen varit piano, har dömt lite hockey. Eller ja hockey är väl o ta i, grabbarna är tio år. Men dock många ljusglimtar som är värda att benämna som hockey.

Nehe, nu stundar arbetsveckan i verkligeheten, Ack så drygt men livet är skapt så..
Bara gilla läget.

Payback

Jaha, lite kort upphåll här efter en svängom i Växjö. Fredagen avslutades med seger emot Orrefors och därefter lite käk på Harrys. Mycket trevligt.
Lördag morgon iaf, uppvaknade vid tjugo i sju. Direkt på avdelning packa, vilket är jävulskt orutinerat. Men Mange kikade in och vi konstaterarde att tidsmässigt så det lovande ut. Därefter bilresa till Växjö i Grubers primära kärra.
En resa som slutade väl eftersom man lever idag..
Sen kantandes Lördagen av att lära sig nya hockeyregeler, samt lite fystester. Bla 2500 m och lite istester där jag levererade briljant. Lördag kvällen avslutades i glädjens tecken med Teamtävlingar och alkohol, sista Teamövingen som egentligen var en indviduell grej kom jag tvåa i efter löpt 80 meter i maxfart och svept i mig tre råa ägg och sen lagt benen 80 meter hem igen.
Sen gjorde vi Växjö, hann med ett antal goa groggar, lite schysst steg, blev plågade av Herreys liveuppträdande som i sin likhet är som att höra naglar emot griffeltavlor.
Mange och jag lyckades även åka taxi för 373 jävla kronor, dock att det endast var knappa 5 kilometer till hotellet. Mange vet mer om resten... eller?
Söndag levde vi i tungehetens tecken utan fystester men väl mycket lyssna. Det löste sig ganska väl och även kursen tog slut och kort, mycket kort därefter styrde vi vår kos emot Kalmar.

En mycket lyckad helg med mycket skratt.

Nu är det verklighet igen, jobba på som vanligt. Träning ikväll och också Torsdag,



"Everybody ready??!"

Senare.. / 9

Cockblocker Blues

Fan så gott. 3 pinnar ikväll mot glasblåsarna AkA Orrefors. En match där vi börjar underbart vackert och radar upp fina kombinationer längs marken. 1-0 kommer redan efter knappa tio genom Johan Andersson, skönt med 1-0 ledning som senare där efter späs på med 2-0 genom samma målskytt. Sen får Orrefors ett mål, ett väldigt vackert sådant genom att vi inte vinner bollen på mitten, samt lite dålig kommunikation i försvaret. Därefter tycker jag vi börjar darra lite och börja lyfta långt. Men ändå ingen fara på taket... Vi tar vårt jobb och håller våran ledning. Tyvärr blir Pontus utvisad efter två tveksamma kort. Ingen roligt alls med ledning och dryga sjuttio kvar.. Men vi tar återigen vårat jobb, sliter för varandra och spelar oerhört enkelt som samlat in 3 points vid 90 minuter flaggade. Orrefors skapade inget direkt konkret i andra, lite ströchanser som ändå är nära. Men vi känner medvindens sus och rer dessa chanser och vinner rättvist efter en utvising. Kul med denna seger då kontraktet är betydligt närmare verkligeheten. Två games kvar nu, 6 poäng där och vi är duktigt med. Beroende på alla andra resultat..
Men flaggan vajjar våran väg nu...
 
Själv drar jag mig som bekant västerut i morgon. Bloggen får andas frihet, jag domarlektioner.
Så är livet, kontraster kallas det för.
Men va fan...


Den store, Den Starke.../ Stene

Me And My Shadow

Jaha, kollar Idol lite nu. Vilka idioter det finns egentligen. Snacka om sjukt dålig självdistans.
Tondöv och omusikaliskt är en sak, men nån gräns måste det finnas. Jag kan inte sjunga, och jag håller mig borta, men dom andra stolpskotten på tv tar fan i mig priset. Vissa av dom skulle nog döda för ett glas kolsyrat vatten om efterföljden blev Idol. Ja, herregud, vilka ramträffar.
Men det finns mycket talanger också, att icke förglömma. Som väldigt musikintresserad så är det kul ock se.

Är snuskigt nöjd med ny gaddningen, den glädjer mig med sin syn. Marc "gamla nian" Gustavsson var kanske ironisk när han skrev att min gamla var bättre. Ja vad vet jag? Dom sitter där dom sitter, men jag är nöjd. Och det är väl huvudsaken, nej för fan, det e ju mössan =) Haha!

I morgon väntar batalj gentemot Glasblåsarna, bara in och köra vårt lir återigen och inte släppa dom för nära.
Tror vi rer det med bravur, och 3 matcher kvar nu. Känns skönt att det rundar av, samtidigt som man känner att man bara vill lira vidare och skapa lite succér. Men allting har ett slut tyvärr, så även denna säsongen.
Men imorgon spelar vi rekordtidigt (17.30 i glasriket för er som har körkort) och tar med 3 pinnar i bagen och känner oss grymt nöjda. Det är mina tankebana inför the game.. Så på med argheten, damma av den gamla stridsyxan, knyt skorna för här blir det åka av.

"Ain´t that a kick in the head"??

/ Leftdefender.

Ny gaddning----

image8


Här har ni den nya förmåga. Gott eller vad...


Earn the fuckin´crown.


Devil´s Arcade

Träning idag på Myggvallen, asså det är sjukt va mygg det är där. Någon djävulsk förbannelse.
Ska därför verkligehetsställa Slanans tips om att träna i långbyxor. Har nästan aldrig gjort det innan, kanske bli ren succe. Vi får se...
Annars har det varit en mycket bra dag på jobbet, håller på med ett riktigt kul jobb nu på Larmgatan.
Mycket special och många bitar man får tänka både en och två gånger innan man skrider till verket.
Gillar sånt, mer än det montoma arbetet. Känns bra.
Imorgon dock firar jag två timmar, och beger mig till TattoRobban, skapar lite konst.
Ska bli gutt. Dock inte i potmonän.. =) Men allt har en baksida.
Fredag väntar en ny match, borta mot Glasbrukets arbetare, Orrefors.
En match med fina möjligheter för 3 pinnar, det handlar bara om att komma upp i våran normala standard.
Då är dom en mumsbit i vårat tigergap. Sen kanske Harrys får sig en duvning, man vet aldrig.
Men först ut och dribbla av lite mygg på träningen...

Catch you on the flipside. / 9


Last To Die

Jaham den beryktade måndagen äntligen över. Regn i dag dessutom, gjorde ju inte saken bättre och dessutom fick vi stryk i går av Borgholm. Inte det ultimata direkt, men det gick sin gilla gång.
Fick reda på idag av min far att farmor ligger på sjukhuset efter en liten stroke, för jävligt asså.
Far min undrade om jag vill hänga med upp, men jag sa som det var- Jag klarar inte det.
Problemet är att jag har så sjukt svårt att se mina käraste farmor ligga där helt utslagen, det går bara inte.
Sen kan det ju, tyvärr vara sista chansen. Jag minns henne hellre väl, än att ha den bilden livet ut. Men jag tror hon fixar det och kommer hem igen, och då ska jag besöka henne mer ofta än nu.
Och när väl dagen kommer, då hon byter sida. Då vill inte jag vara med längre, hon har varit mitt allt och jag hennes ögonsten och jag tror knappt jag fixar hennes bortgång. Det finns så mycket minnen med henne, mer än med någon annan. Blir en tung resa, men en sak är säker, en tatto kommer ägnas så vackert åt henne. Och hedra den underbara männsika,

I helgen ger jag Harrys Salonger ännu en Stenefri helg då jag seglar väster ut för domarkurs i Växjö. Mycket kurssalar, men Mange och jag åker dit för att bo på hotell och ta en drink eller en flaska på Lördagskvällen. Dömma kan man ju med bakbundna ögon. Typ.
Hoppas salongerna klara sig intakt, tror det ger sig rätt fint.

Matchen igår då? Tyckte vi lirade helt okej, men föll ihop vissa stunder av matchen. Men repar oss hela tiden, sen hade vi lite oflyt med målskyttet. Men det har vi igen snart.. Tycker bara det är så pinsamt att ge domaren sån kritik, det är inte han som våra mål. Det är inte han som spelar mittback och briljerar, det är däremot han som dömmer frispark hit och dit. Ibland rätt och ibland fel, likadant som vi gör misstag under matcherna. Missar passningar osv. Tycker det är helt okej att reagera, men dock inte vid varje domslut. Det är aldrig befogat och för eller senare så har man domaren emot sig. Alla gör vi fel, så även domaren, och tränarna. Men det har aldrig lönat sig att tjabba sig igenom en match, och allra helst inte efter matchen . Tycker det är mycket låg nivå, bättre bita sig i tummen och göra ett helvetes jobb. Och sköta sig själv och rannsaka sig själv.

Rätta mig om jag har fel?!


"Why was I never good enough?"


"i´ll hope you choke on your Bacardi and Coke?"


"Look what you didn´t take from me"

Eran tillgivne, Stene!

Brand New Hate

Jaha, kampen idag uteblev i dur. Förlust med 2-1 mot Borgholm som genom detta säkrade seriesegern. Grattis.
Matchen då? Tycker vi börjar mycket bra och spelar lugnt och sansat och försöker rulla boll. Därefter får vi en liten svacka men kommer igen i slutet av första. Spelar ändå stabilt och går dit hela tiden. I andra kommer vi mer rätt och har många fina kombinationer i spelet med väggar o dylikt. Borgholm leder med 2-0, David har ett skott i ribban, och vi har ganska hyfsade lägen vid våra hörnor där vi är mycket starka. Reduceringen kommer med dryga 20 kvar, sen trycker vi på ganska rejält men tyvärr inget mål.
Tycker vi ändå bjuder upp till kamp rejält och visar att vi är bättre änn vad dom flesta tror. Bra jobbat idag även om jag tycker vi lägger alldeles för mycket krut på domaren. Det har aldrig hjälpt, snarare stjälpt.
Men nu blir det nya tag emot Orrefors där vi siktar på 3 pinnar, inget annat.

Nya tag på träningen Tisdag.

Yours truly.

Nian, han på vänsterkanten.

Pearls On A String

Söndag idag, pigg o vaken här vid 09.40 efter en natt i lugnet. Efter en natt med ladd på matchen.
Inget Harrys på en hel helg, måste vara något sorts rekord. Hoppas Salongerna klarade sig, klart Skägge var ju där i går förmodar jag så då klarade dom sig nog.
La Svecia igår då, ja den matchen hade väl egentligen allt utom mål, en jugge i högform som gjorde allt rätt utom att skicka dit några kassar. Synd, men nu enligt Aftonbladet så är det klart, antar att det är i princip klart.
Idag är nog den mest viktiga matchen på året för oss I IFK, en liten hämd för fjolårets fiasko i kvalet och vårmatchens orättvisa där vi spelade nästintill guddomligt men fick torsk i slut efter ett rejält flipperspel.
Men idag nya förutsättningar med Mörevallen, vårat fort, våran fästning. Idag släpper vi inte en millimeter där ute, matchen är vår, vi ska hålla hov, vi ska dela på kronan och vi ska ge Ölänningarna en sjulhelvetes hemresa till Borgholm. Så häll i er bensin, starta upp era motorer här ska burnas...

Mörevallen byter ikväll namn till Burnout Boulevard...
Bara så ni vet.

Yours Truly, Stene

Send Away The Tigers

Ligger o kolla KFF på tipslördag. Ingen underhålande match direkt, verkar vara en vattensjuk plan och inte så mycket att ha. Dock fina mål trots vätan. Laddar inför våran drabbning i morgon, en mycket viktig match där det kan bli botten igen eller toppen. Serien är sjukt jämn och tillfälligheterna kan ge oss moll eller dur. Hoppas vi tar dom bra tillfälligheterna i morgon. Tänkte ut o gå en sväng snart med MP3 spelaren och aktivera mig lite. Sen i morgon blir det tidig frukost och också en promenad med min vän Herr MP3. Sen match, hoppas då vara på topp genom mina promenader.

Har känt mig lite utnyttjad senaste tiden, inget jag är van vid. Känner mig konfunderad på situationen och vet inte riktigt vart jag står själv. Njöt lite ett tag sen rasade världen ihop lite som ett korthus genom något sorts svek och fulspel. Man ligger själv i som en iller och försöker, men sen vill det sig inte och då det själv passar sig på fyllen, ja då är bollen i luften igen och man duger. Hmm. Svinit eller bara slöhet i engagemang?
Tur att solen lyser igenom på andra ställen...

Nu andra halvlek i vattenpolo mellan Vilda Väsby-Kalmar Långtorn FF.


1:e December bär det av till Köpenhamn för konsert med The Bones tillsammans med Joy, Oskar, Jimmy Hoffa, Mackan, CH, Simson, Victor VD och jag själv. Kan bli 3 roliga dagar.

Yours truly, Stene


He Turned The Water Into Wine.

Off to work now, soon i´ll guees.
Japp om tio min bär det av till jobbet. Pigg som en lärka i dag, det blev tidigt i säng i går kväll. Fasen så skönt idag.
Lite kaffe nu, så man får upp dom blå i rätt läge.
Nu väntar några timmars jobb därefter en fotbollskväll, först Svenska Cup semin emellan KFF-Väsby United. Sen landskamp emellan Sverige-Danmark. En bra lördag känns det som, och imorgon tar ju vi emot IFK Borgholm, och idag spelar bilagan hemma emot Hög

Make A Memory

Jaha, då var denna veckan till enda efter hårt slit på alla branta tak. Är dock upplagt för lite extra jobb imorgon. Ska bli skönt. I kväll blir en lugn kväll likaså morgon dagen. Så tänkte äta lite tacos och se något slött på tv:n, lite lagom liv en Fredag. Annars har väl veckan flytit på i maklig takt, lite träning, lite b-laget och mycket jobb är väl i korta drag återberättat rättvist.
Hoppas att Harrys rer ut en helg utan mig, det tror jag förvisso. Frågan är om jag gör det, men jag tror inte det är några problem. Får ta nya tag i Salongerna nästa helg.

Ska på domarkurs nästa helg ja, där sprack Harrysvistelsen. Fast det finns ju Harrys i Växjö med.
Hehe, sen vankas det Tattoo också, Ska göra lite balla grejer på handleden återigen. Kör mycket armar, tycker det är snyggt som fan. Så varför gadda någon annanstans? Även om jag tror det kommer så småningom. =)!
Nehe, nu tänkte jag skura till golvet och dammsuga lite, stjärna som e!

Hörs om vi inte blir döva...

Oh My God, Whatever...

Tidig Fredag morgon och snart iväg till jobbet. Seg i kroppen i dag för igår var det ju träning, börjar undra om jag blir mer o mer otränad ju mer jag tränar. Det känns så iaf. Ont överallt.
Trevlig träning igår, men förbannat mycket mygg. Det går fan inte och vistas därute. Iaf ganska lugn träning, lite spel, lite omställningsövingar och lite helplan. Helt okej och lagom innan match.
Lite match Borgholmskampen. Lite tunt med folk men jag tror det löste sig, för Bilagan spelar ju Lördag och A spear Söndag. Mycket folk i omlopp nu.
Mark Gustavsson var nere och tränade igår, blir lite orolig då, för då hänger tröja 9 löst. Hoppas bara det var gästspel igår, även om han är en mycket duktig fotbollspelare. Men tröja 9 är värd mycket för mig...

Nehe, dags att bege sig ut i plåtvärlden och göra lite under...


"Well you said; We are ulgy, but we have the music"

Take It To The Limit

Ikväll vankas det träning på Myggvallen för IFK Påryds mannar. Match på Lördag då vi tar emot IFK Borgholm. En match där det blir tufft då IFK B är serieledare om jag inte minns fel. Men upp tillbevis.
Fredag imorgon, är det gott eller vad?
Riktigt myser av bara tanken, ska ändå jobba på Lördag men Fredagskänslan är något ut över det vanliga.
Lördag väntar jobb och jag ska faktiskt ge mig själv en vit helg och minns inte när det hände senast. Match på Söndag så ingen fest i helgen. Skönt, även om man på något sätt kommer sakna Harrys, men någon annan får fylla mina kvällar med guldkant.
Mycket på jobbet nu, för fasen. Alla vill verkligen ha plåtar i varje hörn. Helt sjukt.
Så om ni vet nån som sitter på en god plåtkännedom, hör av er.
För nu är det nästan ebehagligt mycket.

Nehe, nu lite mat, sen bilfärd ut til byn gud glömde och jaga boll i enochenhalvtimme.
Kul och nyttigt.

"Även den gode Homeros slumrade ibland"

Nian

Take It Easy

Bilagan hade match i dag borta mot Mörbylånga. En kamp där vi segrade med hela 9-3.
Ludvig snubblade in 4 baljor, Matte J 1, Emil Nejdebringos 1, Pontus 2 och självaste Kuleboexpressen Dede Jeansson fick in bollen efter tre motlägg som han själv kallade tunnlar och sulfinter. Minns inte hälften var han surrade om. Tycker vi började lite darrigt men spelade upp oss då PoddeBoy gör 1-0 efter en kontring. Sen trillar allt på och när matchen i början av andra står lite och väger i 5-3 läge så trillar 6-3 in och då flyter allt på. Själv blev jag en mycket offensiv ytterback sista kvarten. Hann med att bränna en hoppvolley och bjuda på en rejäl kanon som målvakten tog utan den enda anledningen av att han inte han flytta sig. Hade även en frispark från 40 m i ribban som ingen kunde förvalta returen på. Fick lira i tröja nr 12 idag, där har ni den mest logiska förklaringen till alla uteblivna mål. 9:an ger mig styrka, och den fattades idag. Aldrig mer 12.

Mycket imponerad av Ludvig Ingelsson i dag som svarade för hela 4 granna strutar. Kul och se pojken, en framtidslirare av rang. David myntade i duschen att han hade hela 9 assist, lite fel för han gick ut sista kvarten och då han vi med 3 mål som förmodligen jag låg bakom. Mer eller mindre.
Skönt med ett riktigt roligt spel idag och hela nio mål som kanske vore varit 14 som jag ser det.


Ja, där har ni Bilgans bedrift i ord, mer än så orkar jag inte.


Kolla... så sant : www.myspace.com/spritfestarna


Slow Down Baby

Måndag, dagen då allt börjar. En vecka framför sig.
Använder måndagskvällen till städning, tvått och allmänt pyssel.
det behövs verkligen, såg ut som om man slängt en handgranat här hemma och sen lagt benen på ryggen och dragit dit där pepparna växer.
Men nu är det betydligt bättre, bara dammsuga och torka lite kvar. Samt ordnar med tvätten. Bistert men välbehövligt.
Annars är det febril hjärnaktivitet, är lite konfunderad.
Sitter i en rävsax och jag vet inte rikitgt själv vart jag har mig.
Smakar nog på min egen medicin lite tror jag, och det är jag inte van vid.
Samtidigt lider jag inte så mycket, men jag undrar givetvis vad som försigår.
Och andra saker känns bra, och det är ju förbannat gött.
Sen är det uppochner vända världen i nästa värld. Två olika världar, samma sak, olika förtutsättningar. Känns som om jag står med ett ben i varje flod.

Var ute och sprang en sväng nyss, tog med mig MP3 spelaren och endast hemnyckeln. Kom hem utan nyckeln, letade hela vägen hem, var nästan uppgiven då jag såg ett blänk i gatan. Där låg den uslingen...
Har ju tvättat idag, min Cheap Monday jeans drog inte jämt då. Trodde jag hade tvättat dom redan, så jag blandade alla möjliga färger däribland vitt. Inte så lyckat med facit i hand, för jeansen va otvättade och nu är det vita gråvitsvartblått. Tungt med tanke på att favvotröjan var med där. och ett par linnen med minnen från Backyard Babies på Liseberg. Så är det när man inte har huvudet med sig...



Men du, glöm inte bort att du är värdelös"


/ Nian

Runaway

Var på harrys en svång igår, med Jacob. Grabbem har ju knappt varit i meckat, så fick ta med honom på en rundtur. Gled in runt halvnio, jag tog mig en burgar och Jojje tog sig en sideorder, Aka Nachoschips. en cerveza till det, kvällen blev mycket trevlig. vi chittchattade om livet, om kärlek och hur man hittar den rätta. Om man är för kräsen rent av? Var ganska soft att snacka lite om det.. Sen fylldes salongerna på, musiken höjdes och alholnivån steg i graderna. Knapp för Jojje och mig, vi höll en rak och fin linje kvällen ut. Packade på oss jackorna senare, ja vi hade jackor så här mitt i sommaren... Sen kollade vi till Ernesto. Som är helt iskallt i mina ögon, ingen stämmning för fem öre och allmänt dött. Tur att vi inte pyntade dollars för det skiten. Tacka vet jag Harrys, dom har aldrig svikit mig i något avseende. En trygg vän i festens natt...

Har jobbat idag, jag hatar jobbar Lördagar. Det är då jag känner mig fri, och lite svårt att känna sig fri på ett tak...
Och sen är jag oftast trött efter lite fest... =) Men det går och det viktiga är ju att dollarna rullar in och att det känns i fickan. Man får knyta käven lite i fickan och dra sina strå till stacken i plåtvärlden. I morgon är det återigen match på Fredikskans då Halmstads pärlor gästar. En tuff match, viktig match, en liten seriefinal. Tror KFF har hittat tillbaka till grunderna och 2-0 ligger dom ihanden imorgon... Den som lever får se.!

Eran tillgivne.

Åke Marcus Andreas Stenberg

RSS 2.0