Ladder 49

Har precis sett slutet av Ladder 49, storgrät. Hur jobbigt som helst att bevittna när brandchefen kommer i sin röda bil iklädd kostym och hon vet att hennes man har dött i en brand. Det river upp hela mig.
Nog om det, snart fredag och dagarna bara rullar förbi.
Skönt det.
Såg Palace Springbreaks program för året, och tycker det ser riktigt intressant ut.
Iaf Nisse Hellberg, Sven-Erik Magnusson, Takida och Amanda Jenssen.
Får väl hoppas på att jag lyckas ännu bättre iår, förra året satt jag hela tiden i rockbaren och skulle slutligen röja på Hammerfall spelningen, fast det blev lite misslyckat. Höll på att bli utslängd för det blev lite överröj, tur att min Kusse stod på andra sidan gallret och räddade mig i sista stund. I år tänkte jag se lite mer spelningar och njuta för entrépengen.
Min pollenallergi har börjat också, rekordtidigt verkligen. Början av Mars har aldrig inträffat innan, brukar bli i April annars. Men så är det när vädrets makter ger sig på buskar och träd.

Nehe, ladda inför helgen nu och greja lite.

Powederhead!

Mitt i veckan igen, lika gott varje gång.
Det har rullat på hittils, dömde j18 i går. Riktig skitmatch, massa hormonstinna 17 åringar som ska visa vem som har störst bringa, blir mycket tjafs och slagsmål och Kalmars J18 är exemplariska på den fronten. Alltid bråk och en massa matchstraff, lika tråkigt varje gång. Sen har dom vissa sneseglare där med, som ska kommentera allt. Luften går lite ur en då..
Jobbet har också rullat på också. Förutom idag då fläktremmen på King Caben gick av och motorn kokade, samtidigt som inte batteriet laddade som det ska. Fick bli bogsering till verkstad för lite reperationer. Men nu ska allt vara set to go.
Ska klippa mig imorgon också, hos Runessons kärring. (Ett klassiskt citat av kaptenen) och tänkte gör mig lite fin i håret inför sammandrabbningen på Fredag. Nämligen fest för oss och Drags Plåt. Samt Mangan då, som blir lite av en inhyrd Plåtis när det vankas fest. Lika roligt varje gång.
Kvällen inleds hur eller hur på Harrys kl 18 för bowling och öl, efter det mat och öl och sprit. Sen drar jag, Joy, Hoffa, Oskar, Mangan och Mackan bort till Palace för en konsert med Hardcore Superstars.
Har skaffat mig en grym outfit med grymt heta skor, eftersom jag e lite av en skofetichist.
Skaffade mig även en stekhet jeansskjorta som verkligen kick ass.
Får se om kombinationen kan skapa en succé, hoppas så,
Har precis sett Evan- Den allsmäktigte, charmig komedin med Morgan Freeman i sin gudbenådade roll som Gud. Vem skulle inte vilja var han? Stenkoll på läget mest hela tiden...
KFF är ju på träningsläger, Widlund/Kappers följer det stenhårt.
Check out their blogg...

www.domdartva.blogg.se

Sköna inslag i Studio La Manga!
Klockrent..

Nehe, ha de en smula, vänner.

Björn Gustavsson

Kung är han...

Du är en blick och den är mörk och den är varm
Och jag vill dansa med din midja i min arm
Du är doften av viol, du är restskatten från i fjol.
Du är en helt fantastisk tjej, du är Beatels och Leila K
Du är glad och elegant, du är laktosintollerant, du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch
Jag kan diska, laga mat, va i tid och aldrig sen och jag tycker det är jättekul och lyssna på problem.
Du är en doft du är ett ljud du är en färg, denna sången är till dig Carina Berg...

Carina jag tror vi skulle passa bra ihop, häng med mig hem till Götet och gör slut med Kristian Luuk
Carina du är änden på min fantasi, du är brödet man vill lägga korven i.

Du är hoj och skepp o hoj, du är sodastreamad Oboy, du är allt en man kan få, du är bättre än Die Hard 2
Du är Jane och jag e Tarzan, gör slut med han från Hassan
Du är vacker och unik, min pappa e rik.
Jag har 3 meter i tak, och lakan utav sammet du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet.

Carina Berg mitt hjärta slår så hårt för dig, så gör slut med Kristian Luuk bli ihop med mig....
Carina låt oss vandra natten vidare dansa nakna tillsammans i en vattenspridare
Carina jag står chanslös, jag är evigt din..

Jag tror vi kan greja det om du tänker om på 27centimeter at hotmail.com
Jag vet att vi skulle passa bra ihop, som igen Carina och gör slut med Kristian Luuk....

Något utav det vassaste och mest komsika någon i Svensk historia har skrivit.
Sen framför det på det sättet han gör..

Check it out, and enjoy.

http://www.youtube.com/watch?v=tcKowhxSqbU

Six feet under, two fingers up!

Jaha, då var helgen återigen ett minne blott och en arbetsvecka stunder oss. Alltid lika tråkigt att byta nöjen och ledighet mot arbete och en aning tristess. Men så är ju livet och det är bara att hänga på dess gilla gång...
Fredagen gav oss bio, Morgan Pålsson- Världsreporter. Ingen höjdarfilm direkt, ganska kass faktiskt men den drog ett par sköna garv så det var inte helt bortkastad tid. Hade också lyckats boka fel tid på våran bokning. 20.30 stod det på biljetten men jag med min pondus löste det så elegant och det blev bion vid 18.30.
Sen tog jag mig ett par kalla och begav mig till Harrys där folket glänste med sin frånvaro. Det var hyfsat ett tag, men det mattades ut rejält och de blev verkligen ingen höjdarkväll. Även om man har kul mest hela tiden...
Lördagen då. Blev en kort sväng på stan för lite mat med Jacob och Ogge. Sen hem och vila för att förbereda sig inför Lördagens drabbning. Standardfest hos Kalle då det vankas melodifestival. Och vi blev ett jäkla gäng, jag, Kalle, Jacob, Ogge, Ludvig och givetvis Pie. Affe gjorde ett lite kort gästspel också...
Melodifestivalen då, vilken dynga. Bara skit låtar och den enda hyfsade var Isaksson men han föll ju på mållinjen..
Vi gav upp och drog i gång Gutiar Hero. Blev ett par låtar och kan väl erkänna att det är inte jag som e bäst., snarare sämst. Men jag ligger i och siktar högt. Vi får se vart det leder...
Harrys igen då, fast en Lördag. Då blir det alltid full hus och fullt ös. Det blev det också, på alla fronter.
Men jag knöt ihop säcken och kvartade in runt tre tiden här hemma i sängen, kläderna på, lyset på.
Inte många rätt.. Idag dock, vankades det ju aktiviteter på hög nivå. Först döma u15 som HD och sen träning på Konstgräset. Dömningen gick smärtfritt,  men träningen blev ett rejält magplask och jag vet inte vad som hände. Spelade som en krattade för det mest och blixtrade väl till emellanåt. Men det var mer sällan än ofta...
Men bara att ta nya tag.
Har precis ätit lite och kollat The Bourne Ultimatum. En bra film må jag säga..
Kolla in den.

Nehe, fixa och greja lite nu, sen dags att sova till att lite...

väl mött.

Hey, It´s Friday!

Ja då var då så hjärtligt välkommen här, Fredagen som signalerar helg, så gott e det så jag blir helt till mig.
Har precis vilat med öppna i ögon tillsammans med världens bästa film, Ladder 49.
Den får mina barndomsdrömmar att återuppväckas, den stora, enda drömmen om yrkeslivet, att bli brandman.
Det är något jag drömmer om, att få bli samhällets tappre hjälte som går in i brinnande hus, då andra springer ut.
Trivs som plåtis förvisso, trvis alldeles utmärkt. Men brandman hade varit en dröm som gått i uppfyllelse. Men det är mycket som ska stämma där och många kriterier som ska uppfyllas. Ont om platser i Kåren är det också sägs det. Får gnugga på i plåtvärlden tills vidare, vi vet aldrig vart livet outgrundliga vägar tar oss.
Fredagen ja, den har väl flytit på ok. Var lite aggresiv i förmiddags då det inte riktigt stämde pga av som vanligt inkompentena snickare. Snickare är dom som inte klarade av att bli plåtslagare. Ack så sant.
Men dagen gled vidare och saker för på plats och resultaten blev skimrande.
Ikväll väntar bio, Morgan Pålsson-Världsreporter är akten vi ska bevittna kl 18.30 här nere på gatan.Ska bli kul som fasen, den har dock fått dålig kritik men jag tror den är värd entrépengen ändå.
Sen vet ingen vad som sker, kan bli ut kanske, är sugen som fasen men inga beslut tagna än.
I morgon är det piano, ingen aktivitet inbokad förutom Melodifestivalen hos Kalle tillsammans med Bira och efteråt GutiarHero. Sen ligger Harrys lätt till hands, det är ju Lördag det händer.
Söndagen varvas upp en aning, döma lite hockey vid tolv hugget sen är det träning på det konstiga gräset för sista gången iår. Har ju varit sjuk men tänkte göra slag i saken och pallra mig ner till Skansen och rada upp mina kombinationer likt en mästare.
Såg att det började regna lite ut, ingen bra start på helgen, och dock inget vidare för jag tänkte knalla emot Bolaget och införskaffa lite alkholhaltiga drycker. Så är vädrets makter uppenbarligen, men inte mycket stoppar mig.

"Vi släcker inte bränder, vi räddar liv!"  Brandordspråk.

Ha en trevlig helg tillsammans, vänner.

Lars Winnerbäck.

Ja, Lars Winnerbäck, denna texternas virtous. Skildrar sanningen och vardagens små problem så exakt så jag tror jag går upp i limningen. Har snöat in totalt på Lars så här på vårkanten.
I min lilla lägenhet ljuder hans konsert ifrån Linköping på högsta volym just nu, och den är mästerlig.
Ingen "bigband" kille är han, men han drar ihop en magsik stämning och man vill bara se mer och texterna följer våra läppar likt en kyss. Man börar ibland undra hur hans uppväxt såg ut, ungefär som om hemstaden Linköping inte gav det han ville ha ut. För oftast är det dunkla historier om hemstaden och dess unga möer som inte gav kärlek det han själv tyckte. Kärlek verkar ha rivit stora hål i hjärtat på grabben och Hjärter Dams återkommande stjärnglans i olika album för ju en att undra vem hon är. Undra vad hon tänker idag för uppenbarligen handlar det ju om en dam, som det kanske inte gick så bra med och förblev en oåtkommenkärlek och dåliga minnen. Som han ändå verkar ha i minnet, fast på något sätt vackert kvar där i huvudet.
Men det är klart, mycket handlar om uppväxt och kärlek, uppväxt vet man ju själv det är, man har ingen koll på sig själv och det är nya bud varje dag. Klart det sätter spår på sitt sätt och Lasse har ett grymt skickligt sätt att skildra det i dagens dagar. Man får oftast höra många som säger att Winnerbäck är så deppigt och bla bla bla.
Visst han har sin dystra charm, men för ändå med sig något sorts budskap med sina lite krokiga texter.
Jag har väldigt lätt att relatera till Winnerbäck, är kanske en liten tänkare och kan se mig i många av texterna emellanåt. Alltid så är inte livet en dans, men det går om man vill och man får många törnar på vägen. 
Allting har en yta, men innerst kan det vara sitt egna liv och många kanske aldrig får veta en tredjedel av det som försigår i själen. Ibland har man känt en förvänta med en tjej, något som man kanske aldrig själv kan leva upp till sen, man bygger upp en sorts bild som inte stämmer sen. Oftast är det ju ens egen fel när kärlekens knoppar brister, men man erkänner det aldrig. För i kärlekens och i krigets tecken, är vi enkelspåriga. Så även jag, alledels för mycket förväntningar och uppförstorade bilder om kärleken, det faller jag oftast. Jag lurar mig själv in i något som jag inte rer ut. Det smärtar oerhört, och jag tror Winnerbäck har upplevt det många gånger. Precis som många andra av oss. Winnerbäck skildrar mitt liv, åt mig stundtals. Det tackar jag för, för saker och ting får då leva ut...

"Det var jag och Fröken Svår, vi skulle ändå åt samma håll"

""Det finns dom som tror på gud, andra tror på spel, alla tror vi på lyckan på något sätt"



Tack för idag, kamrater.

Mitt i veckan

Onsdagen är avklarad, och vi närmar oss med stormsteg helgen. Veckorna flyger förbi oss, han hinner knappt börja jobba förrens det är helg, och sen svischar helgen förbi, likt en Formel 1 bil. Skönt att veckorna försvinner faktiskt, fast snart är ju våren här, den vill man ju avnjuta varje sekund av. För att inte tala om sommaren, alla ljumma sommarkvällar i en trädgårdsstol med en kall i handen, alla kvällar på uteserveringen på Harrys, alla ljuva sommardagar på jobbet, solbrännan, alla svalkande dopp i havet, alla matcher i IFK, alla matcher med KFF med förladd i stan, stämningen, så man kan ta på den nästan. Sommaren för inte med sig en enda dålig punkt, möjligvis myggen och att min pollenallerrgi frodas i två veckor när björkarna slår ut. Men det kan segra över, allt det andra md sommaren väger så tungt och jag längtar något så innerligt. Men mest sugen är jag på våren, då man kan plocka plagg för plagg och hoppas man inte blir naken på kuppen. Våren ja, ljusets tid för mig. Allting tinas liksom upp från vinterdvalan och lever upp igen, för ett lite tag och vi måste verkligen ta vara på den årstiden.
Nu börjar min tid snart, allas tid, livets tid. Sen kommer sommaren, den bästa tiden som vi alla älskar. 
Vi går emot ljusare tider, kamrater.
Är just nu fortfarande förkyld, konstigt förkylning. Ena morgonen är jag nästan friskt, men sen lamslår den mig igen och det korkar igen i näsan. Har inte vågat träna heller, inte för att jag är rädd så, men mycket skit har hänt med folk när dom idrottat sjuk och kanske inte helt hundra. Det är inte värt risken och doktorerna sägr ju att man ska hålla sig borta från sånt, även om jag alltid kallar det skröna. Men i tidningarna dör folk som flugor på planerna, och jag vill inte bli en av dom. Jag har så mycket mer att ge i alla forum...

"Stackars dom stänger in sig, hundra dagar utan heder"  

Summertime

Måndagen är avklarad. Gick smärtfritt idag verkligen, fint väder måste nästan varit 10 plus. Helt otroligt.
Hörde på radion att om det bli över en viss plusgrad i 7 dagar så är det tydligen officelt vår.
Hoppet lever, kom igen solen!
Söndagen spenderades i  Kalle Mags soffa, bakluta hela dagen och följde Skidskytte, och slalomen.
Sen såg vi "We own the night", grym film faktiskt. Joaquin Phoenix är en riktigt grym skådis iaf. Helt outstanding i I walk the line, och han gjorde verkligen inte bort sig i "We own the night".
Sen blev det lite käk och lite Guitar Hero, vilket jag verkligen inte är någon mästare på, fast ändå inte helt kass. Det är bara och öva varje gång man får chansen.
Måndag idag ju,. Uffe var sjuk som fasen, jag är lite förkyld och farsan är det också. alla e fan sjuka nu, The Flu som det heter over there. Inte alls kul, men så är det ju. Bara att acceptera det....
Nehe, nu blir det lite käk, sen kolla TV hela långa kvällen...

Ta hand om er!

"Admit it, you feel great, this is the summertime."


"The Mondays the Roses
Blocking all your noses
Wearing baggy clothes
In our Buffalo poses
Bank tellers stroppy little fellas
Loved up in the clubs
Of football thugs
No malice
A dicky dread locks
Boozin' off your socks
Big fish little fish
Card board box
Gimme french kiss
I'll love you from the rain
I dream of Santa Ana on the road to Mandalay"

United, Melodifestivalen, guitarhero och Harrys.

Lördagen var en fin dag. Solsken.
Startade dagen med en frukost på Kullzenska med Kalle och Fia. Därefter gled vi lite på stan och kollade in läget.
Begav mig senare emot Skansen där KFFs orkester bjöd upp till dans. Seger emot JSödra på ett kylslaget skansen, Man U spelade FA Cupen emot självaste Arsenal, som jag Kalle M och Rolle bestämde att se på Harrys tillsammans med två öl. en trevlig match som jag tror slutade 4-0 till Glory Glory Man U. Vi var tvunga att dra tidigare, för Meldifestvalen började ju vid åtta, Och då skull vi helst sitta med groggen i handen, vilket vi lyckades med. Sen blev det lite GuitarHero, sjukt kul det spelet asså. Man är inget ess, men det är så kul så det spelar ingen roll. Men min kamrater dock, är virtuoser på spelet. Kul och se...
Sen begav vi oss återigen ner till Meckat, Harrys. Full fart där verkligen, som alltid en Lördag.
Groggar hit, shots hit och dit, renderar snabbt i ett bra gung. som alltid.
Tyckte förövrigt Rongdedal ägde Melodifestivalen nått helt sjukt. Vädiga vinnare och för en gång skulle gick bästa låtarna vidare. Carolas låt hade man kunnat kast över Elevatorkajen, utan att tveka...
Är förkyld som fan också, det är verkligen inte skitkul. Man blir helt hängig och inget stämmer alls.
Blir nog ingen träning för min del idag. Alldeles för förkyld för det. Illa. Men det kommer ju fler träningar i veckan.
Vi satsar på det och lever ut Söndagen först...

Lördag!

Lördagen har precis börjat, den ligger helt öppen framför mig. Vaknade i Manges soffa, lite ovetandes om att jag hade somnat där. Blev ju en timme tennis igår, och sen lite käk hos Mange. Somnade efterhand och vaknade och tog mig en lång promenad hem med lite omvägar bara för att det är skönt att knalla runt och tänka lite.
Vädret lamslog mig lite i början, kallt som bara den och ett ytterst litet snötäcke förkrossade helt vårat vackra väder vi haft dagarna innan. Nu blev det helt plötsligt snö och i början av veckan kunde det bli nästan 10 plus, det rimmar ingenstans det här Februari vädret. usch. 
Siktar på KFF sen, men jag vet inte, det är kallt som fan och vet inte om det är värt att ställa sig på Skansen vid kl 13 idag. Men det lutar åt det och man får väl bita ihop, man är ju trots allt lite vädervan med tanke på yrket.
Ikväll drar ju andra rundan av Schlagerkalaset vidare, blir väl en liten sittning framför det och vi får se vart vi hamnar både innan och efter.
Så kan en Lördag se ut. Det kan bli ändringar, det kan också bli förbättringar. Sånt märks alltid..

Trevlig lördag, kids.


Under den svarta varma plåten, har jag lämnat några drömmar.

Fredagen har infunnit sig, precis på dagen. Nu är man en fri fågel. På tal om fåglar, såg två såna mastiga Havsörnar cirkulera över huset vi jobbade på idag. Det ger respekt med sig, vilka djur. 
Dagen har funkat bra, Pie tog det piano och kände sig dålig med förkylningen. Min har precis börjat, är på gång att bli dunderförkyld. Ganska glad att jag litade på min instinkt och inte tränade igår. Då har jag säkerligen varit sju resor sämre. 
Fredagen ja, den är här, jag har precis vilat en liten stund. Lysnar på Winnerbäck nu och känner helgen suger in, ska snart laga lite mat, lite klyftpotatis med något alltför smaskigt tillbehör. 
Sen väntar det tennis, idag singel. Ska bli kul att lira singel, vi har ju bara lira dubbel men pga av manfall ger vi därför singellivet en chans. Precis som om man inte visste allt om singellivet redan...

Harrys uteblir ikväll, imorgon med antar jag. Pengarna är för få. Man skulle ha det som Widlund. Stor fet lön, knappt inget jobb. Bara resa runt och smecka på hotell...
KFF möter JSödra imorgon på Skansen, det blir en sväng dit. Jag hoppas då på bra väder, annars är et totalt kasst. 
Nehe, dags för käk. 

Trevlig helg. 

Lollipop

Torsdagen är avklarad i ett blåsigt, men soligt klimat. Fredagen bankar på dörren och glädjen höjs ett snäpp varje veckodag emot Fredagen! Love Firdays i tell ya.!
Är helt slut i mina ben efter 38 graders taket, det suger musten ur en och springa upp och ner på stegar. Men det måste ju göras, men det tär på en må man säga.

Är det inte lite konstigt hur man förstår allt efteråt? vill inte bli slentrian djup här, men allt är så konstigt i världen.
Man uppskattar aldrig det man har, förrens det är borta. Man har det fruktansvärt bra men man strävar endå emot något bättre. Som oftast inte är bättre på något sätt. Man kliver fel, och hmnar på noll för man har rört runt det så man inte tar sig ut själv. Jag är ett levande exempel på det, jag har många gånger haft det jag velat ha. Men så oftast dragit mig ur, av feghet? det vet jag inte men något är det. Jag kanske är rädd för att blotta mig när allt väl kommer till kritan. Jag vet inte, men jag trivs oftast, men på något sätt misslyckas jag.
Men det är bara att knyta näven i fickan och ta nya tag och visa sig själv att "Nu jävlar"!

Lyssnar på Mika nu, en mycket underskattad gruppsom förvisso spelas totalt sönder på radio emellanåt.
Jag diggar dom, skönt sound verkligen och goa texter. Inte riktigt rock n roll kanske, men ett skönt kompliment till bredden.

Nu är det bara och jobba sig igenom kvällen och sen ta Fredagen med stormsteg.
Sen e det Fredag.

That´s life.

Vilken dag! Helt underbart väder, något sagolikt gott är de. Solsken över hela vår stad.
Gårdagen piffades ju till med fotbollsträning i 1,5 timme, därefter blev det full fart emot ishallen där det väntade match i korpen. 3 timmars full fart och det känns idag, är lite sliten ikroppen men absolut ingen fara. Kul var det!
Satte mig själv på lite för höga hästar igår då jag skulle träna ishorts dagen till ära då första gräspasset skulle avverkas. Det funkar grymt bra, frös inte alls. Tills stunden var kommen, fick en nypumpad selectboll rakt på innelåret och det blev en fruktansvärd klatsch emot låret och jag vek av smärtor. Det sved något djävulskt.
Inget märke dock, tills idag. Såg i dag på morgonen ett minne sen gårdagen, ett fint bollmärke på insidan av låret. Så går det när man ska vara stor i hatten och ha shorts i Februari.
Hockeybockeyn då? ja, vi vann med tighta 9-8. Två mål och två ass för undertecknad. hade bud på mer, men artisteriet tog över och det blev bara pannkaka av det. Men det var kul och tog på krafterna. Men det som inte dödar en, gör en starkare.
Solen lös på oss stundtals i dag på det 38 graders branta taket, solen gjorde mig lite nostalgisk och jag började tänka på ett misstag jag gjorde en gång i mitt liv. Det är väl i princip det enda jag ångrar djupt och varje dag. Mycket dumt har man gjort men det har går bort direkt, det finns ingen lista i världen det skulle platsa på. Jag vil inte nämna något, men ni som känner mig väl och innerligt vet vad jag pratar om. Men det är såna dagar som denna, med vårsol som får mig tänka på det lite extra. Fast det dyker upp varje dag...

"no regrets, they only hurts"

Bastards.

Tisdagen började inte grannt, försov mig duktigt igen och vet inte alls vad fasiken det beror på.
Inte alls kul. Men så är det, bara till att göra något bättre av det imorgon.
Har precis käkat lite, ska åka och träna fotboll. På gräs idag, dagen till ära. Ska bli riktigt kul, även om Toravallen inte är den bästa så är endå gräs gräs. Man kommer liksom inte ifrån det hur man än vrider och vänder på det.
1,5 timmes gräs blir det, för att sen i illfart bege sig ner till Iffehallen för ett akut inhopp i hockeybockeyn, inte Knights nu, utan serien under dom i princip. Ska bli kul att ge sig ut på isen och visa vart skåpet ska stå. Likt en mästare.
Onsdag imorgon, snart helg i gen, helt sjukt vad veckorna går. Dom bara försvinner men det värsta är att helgerna försvinner ännu fortare. Man hinner knappt ta Powernappet på Fredagskvällen förrens Måndagen knackar på dörren. Längre helger åt folket hade varit mitt buskap om jag gick för Presidentvalet, men det lär ni och andra sidan slippa.
Nehe, packa, både fotboll och hockeyprylar.
En tuff kväll för en mångsysslare....


Don´t worry about a thing.

"Don´t worry about a thing, cos´every little thing is gonna be alright"

En grymt skön låt signerad Bob Marley. Är inget jättefan av honom, men den låter klassar ut det mesta.
Kanske för att jag hörde Robbie gör en kombo med just den låten och Come Undone när vi såg han den magiska kvällen på Ullevi. Antar det, men den är grymt skön iaf.
Måndagen är återigen avklarad, nu är det fyra dagars arbete kvar. Sen är det helg igen, så gott. Känner mig opmistisk inför det. Känns gott.
Söndagen avslutades raklång i soffan/sängen, med trevligt sällskap och bra TV underhållning. Dessförinnan en träning i benen där undertecknad, Kim och Torres höll hov mest hela tiden. Funkade bra som fan och med med lite skärpa hade vi kunnat göra tio strutar till, men vi lajjade mest ibland.
Men det var bra fart må jag säga och fina kombinationer. Inte alltid det stämmer så, men igår stämde det stundtals. Skönt som fasen, men nästa gång kan ju allt spåra ur och inget funkar. Men det är bara att jobba på.
Imorgon väntar gruset igen, vilket jag är strikt nejsägare till pga av alla konstgräs planer vi har här runtomkring.
Det hade gynnat oss något helt sjukt att träna på konstgräset, jag vet inte riktigt om snålheten bedrar visheten där eller vad det är frågan om. Det finns 3 konstgräsplaner förnärvarande och vi tränar på grus. Stenåldern om ni frågar mig. Skulle vilja se ett IFK med 3 månaders konstgräs i benen komma ut på Toravallen, för att senare äntra Mörevallen med ett grymt klasstempo på bollen. Och så mycket annat får man på köpet, tänk bara att komma ut på ett grönt fält varje träning i från Januari. Det är värt dom pengarna, om bara IFK kunde förstå det...

Men imorgon tragglar vi grus igen... Likt 70 talets glansdagar.


Kiss me deadly

Hua, Söndag kl11.01.
Vi taqr det från början. I Fredags spelades det tennis för fulla muggar, vi lirade lite dubbel med insåg ganska snabbt att det inte blev något tempo så vi försökte med all knep, enkla servar osv. Men det började balla ur så vi gick över till att spela singel. Blev fan så mycket bättre och mina patenterade dubbelbackhand kom till sin nytta.
Sen blev det en snabbdusch och iväg till Jojje där det väntades kalas. Trevligt som fan och grabbarna visade sin film i från Frankrike, många sköna grav blev det. Truppförflyttning emot stan och närmare bestämt emot Ernestos bartömning, dom har försökt tömma den nu i en månad så jag gjorde min plikt och hjälpte dom. Jag upp ganska snabbt där när jag saknade Salonger. Där var det fullt kalas, som vanligt.
Lördag morgon, ganska pigg faktiskt. Fast inte helt hundra. Tog en promenad bort emot Mangan, sen beställde vi lite käk och tog senare en sväng runt Jula för att vara almänt grabbiga och känna på verktyg och doningar.
 Döma var nästa anhalt, funkade bra som fan och vi höll hov och jag tryckte ner varenda korkad ledare som alltid ska vara så smarta, det gäller att ta dom tidigt. Dom har man duktigt försprång.
Schlagerturnen drog ju i sta också, Pudlarna och Chrille Sjögren bjöd upp med sina schlageralster. Det var väl dom som höll, resten kunde dom lägga i Plustunnan med hjälp av Sverker.
Men det blev faktiskt bara två öl och skulle inte gå ut, men grabbarna övertalade mig och Ernesto blev återigen destinationen, tog en grogg. Kollade in allt som fanns och glo på, gav upp, knöt ihop säcken, gick hem kollade tv istället. Ganska nöjd med det, måste häva helgalkisen på något sätt, ge han lite andrum.
Nu har jag precis öppnat ögonen och njuter av Lita Ford, en otroligt vacker dam som hade sin storhetstid för många år sen, men hon gjorde fruktansvärt bra låtar.
Ska knalla ner till ishallen, son vanligt,. Döma lite småkid, som vanligt, Sen är det det konstiga gröset,som vanligt.
Allt verkar bli slentrian på Söndagar, men vad gör det, snart är dt ju ändå helg igen, bara fem arbetsdagar i vägen...


"Love each other"

Spreadin´ The News

Fredag! Fuck yeah! Började med en kall morgon, blött och kyligt och lite smådugg. Det var inte alls dom bästa förutsättningarna. Men vi stretade på på taket, och han med en hel del under dagen. Alltid skönt att få avsluta en fredag rejält. Nu är det då äntligen helg, det man som männsika älskar mest. Två lediga dagar att göra vad fasiken man vill. Kom hem vid 15 tiden idag, la mig och slökikade tv, vaknade nyss, vid halv sex. Fan så gott att bara flyta i väg så. Snart är det tennis, men först lite käk. Sen ska bollarna vina i Kronanhallen, i två ljuva timmar.
I morgon lördag då, ja vad händer då? Inte mkt tror jag, blir nog mest bara njuta av ledigheten.
Ska döma lite på kvällen, men det löser sig alltid. Söndag blir det också döma, tidigt dock. Sen är det träning på det plastiga gräset med Berlin boys! En god helg känns det som. Hoppas eran helg blir bra för det siktar jag emot.


"Wake up dead in a garbagecan."

Gaddningar

Luren ringde idag kl 11.45, tattoo robban hade fått ett återbud. Det blev två timmar gaddningar på eftermiddagen och allt blev riktigt bra.
La på lite rosor som bakgrund där jag har kungakronan och det och sen blev det också några stjärnor. Riktigt nöjd.
Blev ingen träning för min del, är öm i hela armen och allt hade väl inte kommit till den punkten att det har varit gynnsamt och träna på grus med infektionsrisken vid ett fall. Kanske lite petigt, men "better safe then sorry".
Imorgon är det Fredag, veckans dag. Blir gutt att jobba och sen blir det ju det sedvanliga, Tennislir i Kronan hallen. Alltid lika kul!
Snart är det också en grym serie på 4:an som jag tipsar lite om, Californiacation, en sjukt skön serie. Kolla in den.

Annars så syns vi där jag é!

image14

Don´t blame your daughter

Tisdagen rann för bi mig, likt vatten i ett vattenfall. Bara svich. Ganska skönt när dagarna kan försvinna, inte för att det är drygt på något sätt på jobbet. Utan bara för att det slipper bli drygt i värsta fall.
Träning ikväll på grusets vackra fasad. Grått och trist, men det är verkligheten vi möter. Och den gör oss lite starkare, lite bättre helt tiden. Snart kommer gräset, då blir allt ett snäpp roligare, tanken på det lyfter oss fram. Likaså matcherna till försommarn. Det lockar att kliva ut i tröja 9, och spela match.
Lagar i skrivande stund käk, lite snitzel idag. Det är aldrig fel, hur man än vrider och vänder på det.
Diskat har jag också gjort, för er tappra själar som undrar..

"Det sa på radion, tidvis uppehåll i svealand, hon tänkte uppehåll är bra, men jag skulle hellre sett en riktigt bra föklaring"

My favourite game

Måndagen blev en positiv överrasking, vaknade innan klockan idag. Det har aldrig hänt, han med kaffe och hela den biten. Hur gott som helst, måste skärpa mig på den fronten och sluta vara så jädrans trött om mornarna.
Jobbet har funkat bra med, go stämning för en måndag. En solbränd Uffe som gjorde mig avundsjuk ända upp till tänderna. Vi också ut och resa, men det hinns inte tycks det verka som.
Tänkte greja lite här hemma ikväll, styra upp verksamheten en aning. Flagga lite högre..
Har laddat hem The Cardigans bästa platta. Illegalt eller legalt, you do the math. Men dom har gjort några små mästerverk och har ett skönt sound som jag tycker trycks lite iskuggan här i Sverige. Dom blir lite bortglömda, alldeles för enkelt. Precis som Winnerbäcken får alldeles för dålig kritik i vissa tablåer. Men så är väl världen, objektiv med många ögon. Men det är två band jag tycker får för lite cred.
Nu har veckan börjat, Hey Ho, Let´s Go!

" I need some fine wine and you, you need to be nicer"



Helgens eftertexter.

Då var helgen snart till ända. Bara några få timmar på Söndagen återstår.
Helgen har varit hård och intensiv på alla sätt. Fredagen förgylldes med en tennismatch, Mange hade bokat tid via luren, mellan sju och åtta. När vi kom dit så fanns det ingen tid bokad just då, smartskaften hade bokat mellan sju och åtta, på morgonen. Men vi fick vänta en timme, och Manges gode bror Tobbe klöv alla atomer och visade ett argt humör över bokningsincidenten. Men tennis blev det, både bra och dåliga duellet. Jag tog mig ett par pilsner efter, drog in till Harrys där festen fortsatte hela natten.
Lördag morgon, blev pizzabuffé på Italia. Precis vad man behövde efter en fartfylld Fredagen.
Sen blev det fotboll, KFF-Mjällby på Skansen, en blåsig tillställning som KFF segrade med 3-2. Jag frös mest och var nästan överlycklig att få komma hem.
Lagfest med IFK var nästa anhalt. Bowlinghallen var destinationen, där vi åt Tacos och drack sprit helt enkelt, lirade bowling gjorde vi också. Jag kom trea tror jag, har väl inget att skylla på direkt, men jag skyller på spriten. Dom som kom ett respektive två drack bara cola. En stark instats ändå av mig, må jag säga.
Sen blev det en kort promenad hem till Pontus där cirkusen startade, säger såhär: Det som hände där, stannar där. Men kul var det. Jonte, Klingan, Johan, John och undertecknad styrde vor kos emot meckat, Harrys, Belv lite tråkigt att gå, så 5 man på två cyklar blev färdmedlet, Jonte på bönpallen och Klingan på styret, Jag körde, givetvis.
John och Johan körde sitt ekipage, Harrys sken hela kvällen och det var lika trevligt som vanligt.
Söndag morgon, väcks av ett samtal från Mange. Jag har fösovit mig till hockeymatchen, på med dom kläderna jag hittar för att småspringa neråt hallen. Allt löste sig, men det var precis. Matchen då? Ja stor cirkus när det är u15. Massa hormonstinna tonårspojkar som vi hävda sin manlighet i varje situation så det blir mycket utvisningar. Inte nog med det, kaxiga är dom också. Inte alls kul, men det gäller att stävja varje situation, då funkar det.
Konstiga gräset blev nästa anhalt. Bakisträning med IFK. Lite kvadraten som uppvärming, sen spel på hel plan. Det gick sådär men vi hade våra stuner där ute. Och det såg bra ut då och då. Jag blandade och gav, men det är okej, det är bara Februari och många träningar kvar emot serien...
Så kan en helg se ut, nu är jag trött som bara den. Men som bäddar får man ligga. Hur man än vrider på det.
Kör hårt!

The aces up me sleeves got me rich.

Äntligen har helgen änlänt. Blev en relativt kort dag idag, vi hade inte så mycket på agendan, samtidigt som vinden friskade i duktigt. Ingen lek.
Men äntligen har vi helgen här, riktigt jäkla gott är det. Ikväll en timme tennis, sen några bira, kan det bli iaf. Sen kanske salongerna. I morgoon är det en Lördag helt utan utmaningar, ska se KFF med Gerry vid ett, annars inget planerat förrens sju då vi samlas vid bowlinghallen för lite fest med fotbollsgrabbsen, Kommer säkerligen bli sjukt kul¨, hoppas bara alla sköter sig men det brukar ju inte vara några problem.
Söndag blir det i vanlig ordning döma lite hockey, sen direkt därifrån tll Fredrikskans konstiga gräs för en träning.
En stressig dag kan tyckas, men det är konstigt gräs, då kan man ta efterlevorna, tveklöst.
Så helgen känns lovande i skrivande stund, men allt hinner alltid ändra sg radikalt. Den som orkar, och lever får se..


Vidare..

RSS 2.0